jueves, 31 de julio de 2008

Tala indiscriminada d’arbres al Sot de Cal Capità

L’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda mostra el seu total rebuig i indignació per la tala indiscriminada d’arbres al Sot de Cal Capità, fins a Cal Ros, ja en terme de Tordera. Es tracta d’un espai al curs alt de la Riera, de gran importància amb un bosc de ribera conservat i protegit per la llei.
És evident que no s’ha seguit els procediments legals dins del Parc Natural, i a més, es tracta d’un espai molt freqüentat pels veïns de Pineda.
Just aquesta zona, i dins del marc del Projecte Rius, va ser apadrinat, fa alguns anys, per la nostra entitat. El Cau pinedenc va netejar l’espai de brossa, adaptà un corriol d’accés i hi van instal.lar plafons explicatius a més d’un pont de fusta pels als vianants per travessar la Riera. Aquest pont també ha estat destruït pels operaris que han tallat els arbres.
L’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda considera que ha estat un atac al medi natural sense cap raó i fet de males maneres.
I també volem remarcar la sensació que ha generat en els infants i joves del Cau pinedenc que durant anys han fet tasques de neteja, inspecció de les aigües, flora i fauna, i millora de l’espai, després de veure’n la destrucció. Els rètols informatius i el pont de fusta de Cal Ros també han estat destruïts.
Si des de l’escoltisme volem deixar el món una mica millor de com l’hem trobat, quina sensanció et queda després d’això?!
Pàgina web del Cau: http://www.pinedatecau.cat/

No hay comentarios: