viernes, 25 de julio de 2008

Projecte Ciutats Amigues

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el president de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya, Jordi Juanet, van rebre el passat dia 23 de juliol al Palau Marc, als representants dels onze municipis que s’han adherit al projecte en la seva primera fase. L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el regidor de Cultura, Francesc Millán, han recollit de mans del conseller la bandera que acredita la población com a membre del circuit.
El projecte Ciutats Amigues, al qual els municipis s’hi sumen a petició pròpia, pretén crear un circuit estable de circ a Catalunya, atreure nous públics de totes les edats i promoure el circ en totes les seves vessants: educació, recerca, creació, producció, difusió i exhibició. El projecte Ciutats Amigues s’emmarxa en el Pla integral del circ a Catalunya i en aquests moments, a més de Pineda de Mar, compta amb els següents municipis adherits: Figueres, La Bisbal d’Empordà, Lleida, Mataró, Reus, Sabadell, Sant Cugat, Tarragona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. Aquestes ciutats assumeixen el compromís de desenvolupar, durrant un període mínim de quatre anys, una programació continuada d’activitats i espectacles de circ. Així mateix, es comprometen
a incloure els espectacles de circ dins les programacions estables d’activitats culturals en igualtat de condicions que la resta d’arts escèniques i a organitzar activitats que promoguin la creació de nous públics.
Les ciutats amigues del circ també es comprometen a garantir que dins la programació anual de circ hi actuïn un mínim d’artistes/companyies catalanes, exceptuant els festivals de caràcter internacional. Es recomana que aquestes companyies representin un mínim del 50% del pressupost en caixets de circ. En aquest sentit, també prestaran una atenció especial a aquells espectacles creats en residències de circ que tenen el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per a la creació circense.

PINEDA DE MAR
2 de juliol- 30 d’agost, Rialles d’estiu.
Més informació a: http://www.pinedademar.org/agenda/detallmes.asp?id=2849
12 juliol, The Bed, Adrian Schwarzstein
19 juliol, La paradeta, La Bleda
26 juliol, Circant la Mar Brava, Desastrosus Cirkus
9 agost, L’home sobre rodes, Karoli
16 agost, Barrabum, Xumet i Xinxeta
23 agost, El museu al carrer, Claret Clown
Destaca la implantació de la vela del Circ Petit. La jove companyia italo-catalana està portant a terme una tasca formativa de cursos intensius o tallers anuals per a petits i grans. Comença a oferir programació d’altres companyies un cop per trimestre i a difondre l’art del circ d’una manera regular i personalitzada.

Més informació a: http://www.elcircpetit.com/

1 comentario:

ALBA dijo...

Hem sembla perfecte aquesta iniciativa,ja que m'agrada molt els espectacles en general: circ, teatre...:)

Felicitats pel blog!

Salutacions