Amb la voluntat d’impulsar-lo econòmicament i en el territori del Maresme
Del 28 de juliol al 3 d’agost a Santa Susanna i Mataró es podren veure 3 espectacles internacionals, 5 estrenes, cursos i tallers, conformen la programació de la 6a edició del certamen
Els ajuntaments de Santa Susanna i Mataró van arribar a un acord per impulsar econòmicament i consolidar artísticament el Festival Shakespeare d’arts escèniques en el territori del Maresme, traslladant la major part de la seva celebració a la capital de comarca. D’aquesta manera, col·laborant amb l’ajuntament de Santa Susanna, el consistori de Mataró donarà suport a la Fundació Privada Festival Shakespeare i acollirà la major part de la programació a la Masia Can Ribot, l’espai emblemàtic que el Festival requereix. Per la seva part, Santa Susanna donarà el tret de sortida, el proper 28 de juliol, a aquesta sisena edició amb un espectacle de teatre a l’habitual escenari de la Masia Can Ratés.
La incorporació de Mataró a l’organització del Festival aporta una dimensió territorial més àmplia, un major pressupost, una voluntat de creixement i de consolidació d’aquesta singular proposta, per bé que el municipi que va donar vida al projecte, Santa Susanna, manté la seva presència en la Fundació.
Per aquesta sisena edició, i primera a Mataró, el Festival Shakespeare proposa un cartell de transició que permeti posar a prova l’oferta en el nou espai i amb nous públics. Montse Vellvehi, que continua en l’equip del Festival com a directora artística, ha preparat un programa que es concentra en 5 dies –dia 28 i del 30 de juliol al 3 d’agost- i manté l’estructura de combinar teatre, dansa i música, amb espectacles d’aquí i internacionals.
Les representacions s’inicien el dilluns 28 a Can Ratés (Santa Susanna) amb l’espectacle de la cia. Dei Furbi Els homes i Shakespeare, dirigit per Gemma Bertran. La proposta del Centre Dramàtic Nacional de Normandia (Caen), Sonnets, de Norah Krief, dona pas el dia 30 de juliol a una programació que, fins el dia 3, recull a Can Ribot (Mataró) espectacles de Xavi Sabata i Laberintos Ingeniosos, la companyia de dansa Transit de Maria Rovira, el Xespir de Tortell Poltrona i el seu Circ Cric i el Rei Lear ja estrenat al Grec 2008 per Oriol Broggi, a banda de dues propostes internacionals més: Les peines d’amour pèrdues, de Helen Cinque i el Burgher King Lear dels portuguesos de Joao Garcia Miguel. A banda, dues conferències de Salvador Oliva i dos cursos orientats a professionals o estudiants, complementen una programació diversa a l’aire lliure per a les nits d’estiu.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario