lunes, 9 de junio de 2008

Venen temps de greus problemes!!!

Els transportistes van iniciar el passat dia 6 una marxa lenta a l'AP-7 a l'altura del peatge de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) que va ocasionar retencions de fins a 12 quilòmetres en sentit nord (Girona) en la primera jornada de vaga indefinida en el sector, convocada per l'Agrupació Sindical de Transportistes Autònoms de Catalunya (Astac).
El seguiment de l'aturada va arribar a "gairebé el 60%" al migdia, i ha afegit que els vaguistes han organitzat piquets informatius per donar a conèixer que la seva protesta està motivada "per la impossibilitat de treballar a uns preus que no cobreixen les despeses".
L'aturada s'ha iniciat la mitjanit passada i durarà, segons Camuñas, "fins que el Govern decideixi", ja que ha exigit a l'executiu que admeti unes tarifes de compliment obligat i que elabori una llei "perquè les empreses assumeixin pagar aquests preus" i garantir la subsistència del sector.
"Ja no podem treballar amb unes tarifes fins al 40% inferiors als costos", ha lamentat el responsable de l'agrupació catalana, que ha advertit que el sector "entrarà en fallida" si continua aquesta situació.
La marxa lenta per l'autopista s'ha produït després de tallar la via durant 20 minuts a primera hora del matí al quilòmetre 141, a l'altura del parc industrial CIM Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda.
Alhora, els transportistes també s'han concentrat en el port de Barcelona, a Mercabarna i a la Jonquera .
Segons Camuñas, la vaga iniciada se segueix en altres comunitats autònomes espanyoles com ara Madrid, País Valencià, Galícia i Astúries. Així, els transportistes s'avancen a l'aturada nacional convocada a partir de la mitjanit de diumenge que ve per la segona patronal estatal del sector, la Federació Nacional de Transportistes de Mercaderies (Fenadismer).
La patronal de transportistes espanyols ha convocat una vaga indefinida a partir d'avui 8 de juny per a protestar pel mal moment que travessa el sector per l'elevat preu dels carburants. Els transportistes exigeixen al govern que emprengui mesures legals per a que l'encariment del gasoil no els afecti tant.
Els transportistes volen que l'executiu aprovi unes tarifes mínimes antidúmping, és a dir, que evitin que es treballi per sota dels costos d'explotació. A Catalunya els últims quatre mesos la gasolina sense plom de 95 octans s'ha encarit un 6% i el dièsel s'ha disparat un 11%. Els transportistes calculen que ara, al cap del mes, acaben pagant uns 500 euros de més.

No hay comentarios: