jueves, 12 de junio de 2008

Obres de la Ciutat Esportiva de Blanes

Aquest matí a les 13.00 hores ens han presentat a la premsa les obres de la Ciutat Esportiva, no sense algun increïble comentari per part d’algú que no sabia que ens havien convocat vers la indumentària que portàvem (NO SABIEM QUE HAVIEM D'ANAR-HI ACORATZATS!!!). Sense cap polític a la vista ¿¿??, la visita, guiada per l'arquitecte, Miguel Ángel Sala, ens ha servit per saber que les obres tenen previst un termini de: “LA TARDOR DEL 2008” sense cap mena més d’especificació...

Diari de Girona:
La reunió del consorci que gestiona les obres de la Ciutat Esportiva de Blanes va posar sobre la taula els números de l'obra, i segons l'informe de l'empresa pública Gisa, que s'encarrega de l'execució, no són per saltar d'alegria. Les obres del pavelló i de la urbanització de l'entorn es van adjudicar en el seu moment per un total de 24.009.492 euros. Ara, Gisa estima que acabar l'obra costarà 32.984.047 euros. El préstec que l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir per a l'obra era de 30 milions, i encara es preveia que en sobraria per començar a fer la piscina.
Les obres del pavelló i de la urbanització de l'entorn es van adjudicar en el seu moment per un total de 24.009.492 euros. Ara, Gisa estima que acabar l'obra costarà 32.984.047 euros. El préstec que l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir per a l'obra era de 30 milions, i encara es preveia que en sobraria per començar a fer la piscina.
De moment, segons l'informe de l'empresa pública, ja s'ha ordenat a les empreses contractades que deixin de banda algunes parts de la urbanització per tal d'ajustar-se al pressupost. L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), alhora president del consorci, considera que són "cosetes: la gespa artificial del camp de futbol, els jocs infantils o no asfaltar el carril bici i algunes zones de l'entorn". Trias va apuntar que s'han demanat explicacions sobre aquesta desviació, perquè no ho veuen clar.Mentre l'alcalde va considerar la situació de "positiva" perquè "la Generalitat s'ha compromès a tirar endavant la Ciutat Esportiva i si cal posar més diners ho farà", la formació a l'oposició d'EUiA-ICV opina que, si l'obra s'encareix tant, "caldrà negociar un sobrecrèdit, demanar subvencions o bé que el que falta surti del pressupost ordinari de l'Ajuntament", va considerar el portaveu ecosocialista Joan Salmeron, que va reclamar de pas que Gisa executi el projecte tal com està previst perquè "el que no es faci ara difícilment es farà més endavant". El consorci, a més, va deixar a sobre de la taula els pressupostos previstos per a 2008, ja que els ens consorciats (la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Blanes) no es posen d'acord sobre les aportacions econòmiques que ha de fer cadascú per tal que el consorci vagi pagant el préstec de l'ICF. La previsió feta per a 2008 és que els ens aportin 1.417.000 euros al consorci, tres vegades més que l'aportació que van fer el 2007, que va ascendir a 460.000 euros, van destacar des d'EUiA. La previsió, quan es va constituir el consorci, era que l'Illa de Blanes començaria a rendir aviat i que el préstec s'aniria pagant sol amb els rèdits del sòl hoteler vinculats a aquest projecte. L'Illa, però, no avança i és el consorci, a través de les aportacions dels seus membres, qui paga les obres. O millor dit, qui no les paga. En el repàs de comptes es va destacar que el consorci té tres quotes pendents de 2007 i una de 2008. Les de 2007 ascendeixen a 82.639,36, 108.927,95 i 142.198 euros, respectivament -a aquests imports se li han de sumar 6.700 euros d'interessos. I és que els comptes del consorci tampoc passen pel seu millor moment. El 2007 s'ha tancat amb un dèficit de 260.696,92 euros i hi ha ens consorciats, com ara la Diputació de Girona, que no estan al dia de pagaments.



Increïble!!!, però veritat

No hay comentarios: