viernes, 13 de junio de 2008

Dues estacions de tren per a Pineda de Mar

El secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, va explicar el passat dimecres que es preveu treure la via del tren de la façana marítima.
La futura definició territorial de l'Alt Maresme que dibuixa l'avantprojecte del Pla Territorial Metropolità preveu allunyar la via del tren de la façana marítima. Aquesta és una vella reivindicació dels alcaldes de la zona, que veuen la via com una barrera entre els municipis i la platja. Per aquest motiu, i per millorar les comunicacions amb la resta de municipis i potenciar l’ús del transport públic, el pla proposa traslladar la via del tren sota l’actual traçat de l’N-II. El traçat començaria la seva migració cap a l'interior a Arenys de Mar. Entre Arenys i Sant Pol de Mar la via s'adaptaria a l'orografia específica del terreny per, a partir d'allà, aprofitar el traçat més continu de la carretera per arribar fins a Palafolls i Tordera. A més, pel seu pas pel terme municipal de Pineda, preveu la construcció de dues estacions.
En aquest mateix sentit, Nel·lo també va posar sobre la taula l'actual traçat de la carretera, que en un futur es preveu desdoblar perquè sigui paral·lela a l'autopista. Els detalls del traçat, però, encara no estan definits i hauran de ser els propis municipis els que consensuïn quin serà el seu dibuix.
L'objectiu d'aquest Pla és doblar l'espai obert protegit, definir el model de creixement i dibuixar les infraestructures de mobilitat necessàries perquè sigui viable.

No hay comentarios: