viernes, 2 de mayo de 2008

Cinefòrum. La discapacitat intel•lectual

Dimarts 6 de maig, a les 19h, es projectarà la segona pel·lícula del Cicle de cinema sobre discapacitat al Teatre de Palafolls que ASPRONIS ha programat amb motiu del 40è aniversari com a entitat.
En aquesta ocasió, la cinta és ¿Qué tienes debajo del sombrero?, un documental produït per Julio Medem que explica la vida de Judith Scott,una escultora nord-americana de 62 anys a qui li arriba el reconeixement internacional després de viure 36 anys en una institució psiquiàtrica. Judith té a Síndrome de Down i és sordmuda. La seva història, narrada per la seva germana bessona, Joyce, sense discapacitat, és el detonador d’una pel·lícula que viatja al Creative Growth Art Center de Califòrnia i descobreix altres personatges que com Judith busquen expressar-se a través de l’art. ¿Qué tienes debajo del sombrero? és una reflexió sobre l’aïllament que pot provocar una discapacitat, i com mitjançant l’art s’aconsegueix restaurar la comunicació.
Després de la projecció del documental, l’artterapeuta professional Alícia Expósito aportarà la seva visió tècnica sobre la pel·lícula i respondrà les preguntes que sorgeixin entre el públic assistent. Alícia Expósito és Coordinadora de Recerca de Grefart (Grup de Recerca i Formació en Artteràpia), i Coordinadora i docent del Postgrau i del Màster en Artteràpia de la Fundació Universitat de Girona.

1 comentario:

MC dijo...

ànims Carles! bona feina, company.