miércoles, 28 de mayo de 2008

Acords d’Estiu 2008 a Pineda

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha presentat aquest passat dia 28 de maig la programació dels Acords d’Estiu 2008. Enguany el cicle de música arriba a la vuitena edició i tindrà un total de 13 concerts que començaran el divendres 6 de juny i s’allargaran fins al 5 de setembre. Les actuacions seran al pati de Can Comas els divendres a dos quarts d’onze de la nit. El preu de les entrades individuals serà de quatre euros i els interessats podran adquirir un abonament per a totes les actuacions.
La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i el regidor de Cultura, Francesc Millán, i ha comptat amb la presència de les artistes Sílvia Comes, Àngela Suárez i Mercedes Delclós que han destacat la importància de descentralitzar l’oferta cultural de les grans ciutats.
Les primeres notes dels Acords d’Estiu han començat a sonar aquest matí durant la roda de premsa de presentació que s’ha portat a terme a Can Comas. El cicle d’enguany integra diversos estils que van des del jazz a la música de cambra, passant pel blues, la cançó d’autor, el cabaret, el boogie, el pop, el funky o el tradicional, entre d’altres.
El programa l’obrirà el divendres 6 de juny una actuació de jazz a càrrec de Xavier Dotras Trio que presentarà el seu nou projecte: Vincent. El divendres 13 de juny será el torn per descobrir de què són capaces tres veus i músics experimentats. Lanzt és el resultat de la unió de les veus de Garbiñe Insausti, Oihana Lekuona i Olatz Prat amb els músics Mikel Errazkin, Xabi López, Alaitz Telletxea, Josean Martin Zarko i Juan Exeiza. El dia 20 els Acords retran un homenatge a Joan Brossa amb la representació de música clàssica a càrrec de Brossa Quartet de Corda i el concert Músiques de l’Holocaust. Per tancar el mes de juny un dels baixistes elèctrics més potents del país, Carles Benavent, presentarà la seva nova banda, una proposta artística inèdita en formació de quartet i amb un instrument tan sorprenent com el hang de Ravid Goldschmidth.
Els concerts previstos per al juliol arrencaran amb Sílvia Comes’Band, que avui ha estat present a la roda de premsa per anunciar que el seu primer disc en solitari, Faro, sonarà aquest estiu a Pineda. Sílvia Comes ens presentarà cançons pròpies que s’apropen a un terreny de pop adult, ben vestit i dotat d’una atmosfera confessional. El divendres 11 Mercedes Delclós i Laura Moral interpretaran cançons de cabaret per a veu i piano amb un subtil fil conductor escènic que ens transmetrà suggeriments i sentiments d’històries que expressen la complexitat de la vida. La música llatina tindrà el seu espai el dia 18 amb Jordi Torrents Quartet que ens farà Viure el Moment amb un recull de cartes plenes de nostàlgia. Per acabar el mes de juliol, un altre quartet de corda: Yllana&Ara Malikian. Un grup que presentarà Pagagnini, un espectacle que reuneix en un mateix pla l’humor i la bogeria per la música.
Àngela Suárez portarà l’1 d’agost a Pineda un treball personal i fresc, ¿Qué pasó contigo, nene?, un disc que mostra l’artista en el seu estat més pur. El dia 8 els amants del jazz podran gaudir de Los Kokodrilos, un grup que interpreta l’enèrgica música que sonava a New Orleans els anys 20. La pianista cubana Lissy Álvarez i el seu Quinteto de La Habana arribaran de nou a Pineda per presentar-nos el seu disc, De lo culto, lo popular, que ha tingut molt bona acollida a la seva Cuba natal. I a les portes de la Festa Major, una mica de Blues i Boogie Woogie amb August Tharrats Trio. Finalment, el dia 5 de setembre els Acords d’Estiu obriran de nou les portes a les Jornades Internacionals Folklòriques que clouran el programa d’enguany.

No hay comentarios: