miércoles, 12 de noviembre de 2008

Santa Cecília a Pineda...

L’Escola Municipal de Música de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha organitzat un seguit d’actes coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. Les activitats es portaran a terme al llarg de la setmana del 17 al 21 de novembre i tenen l’objectiu de recordar la figura de Xesco Boix en motiu del 25è aniversari de la seva mort.
Corals infantils, grups instrumentals diversos, el grup d’animació "La bicicleta" i una exposició al Centre Cultural i Recreatiu són algunes de les propostes que ha preparat l’Escola Municipal de Música. Tots els actes es faran a l’auditori de l’Escola a les 17.30 h. Cal destacar que les activitats programades per als dies 18, 19 i 21 estan obertes a tothom que hi vulgui assistir.
Qui era Xesco Boix?
Francesc Boix i Masramon, Xesco Boix (Barcelona, 1946 - Malgrat de Mar, 1984), fou un músic i cantant català de folk i de cançó infantil, així com un gran comunicador, especialment entre els infants.
Influït pels cantants nord-americans, fundà el Grup de Folk (1966), que adaptà temes dels EUA i en creà de nous. Després formà el grup Ara va de bo (1971), que es va centrar en la cançó infantil, tot recuperant temes populars catalans i creant-ne de nous. Tres anys després cantà en solitari, però vinculat als grups El Sac i Els Cinc Dits d'una Mà.
Gravà molts discos i cassets (trenta-cinc en total) i publicà deu llibres. Fou amic de Pete Seeger, de qui adaptà moltes peces, i un gran admirador de Woody Guthrie. La seva obra és molt valorada pels educadors i els animadors.

No hay comentarios: