miércoles, 12 de noviembre de 2008

"Bòsnia, entre l'esperança i el dolor"

El Casal de Joves de Tordera acull fins al 25 de novembre l'exposició "Bòsnia, entre l'esperança i el dolor". L'exposició és el resultat del treball fotoperodístic d'un grup de joves, alguns d'ells torderencs, que van participar, l'agost de l'any passat, a l'expedició "Welcome to Sarajevo", organitzada per Kevlar fotoperiodistes, una entitat vinculada a la UAB.
Les fotografies van ser realitzades per un col·lectiu d'estudiants i professionals, d'entre els quals hi havia torderencs, que van participar l'agost del 2007 a l'expedició Welcome to Sarjevo. L´exposició gira entorn de persones anònimes a través de les quals es mostra el pas del temps, els testimonis d´una guerra i l'exemple de la situació actual del país i del possible esdevenir.
Durant dues setmanes els joves van viure i conviure a diferents indrets de Bòsnia i Hercegovina, amb la intenció de captar què sent la població després de la guerra dels Balcans i copsar el conflicte des de l'òptica de les diverses comunitats.
Sota el títol "Bòsnia: entre l´esperança i el dolor", l´exposició és una mirada pròpia del que és avui aquest país balcànic a través dels ulls dels més joves, símbols de l'esperança, i dels més grans, que simbolitzen amb la mirada el record de la guerra viscuda en un passat recent. L´exposició gira entorn de persones anònimes a través de les quals es mostra el pas del temps, els testimonis d´una guerra i l' exemple de la situació actual del país i del possible esdevenir.
Entre els autors i autores de la trentena d´imatges de la mostra que es pot veure al Casal hi ha des de fotògrafs i periodistes professionals fins a estudiants de diverses titulacions universitàries relacionades amb el món de la comunicació.Amb motiu de l'exposició i sota aquesta mateixa temàtica, el divendres, 21 de novembre, a les 19 h al Casal, es farà una xerrada amb el títol "Welcome to Sarajevo" a la qual intervindran, entre d'altres, els torderencs que van participar en aquesta experiència periodística.

No hay comentarios: