miércoles, 5 de noviembre de 2008

Escola per la Pau amb el Sahara

Madrasa, aquest es el nom del que projecte consisteix en oferir l’oportunitat de cursar estudis a menors sahrauís dels Campaments de refugiats de Tindouf, en règim d’acollida temporal en famílies catalanes. La formació d’aquest poble oblidat és una prioritat per mantenir una esperança de futur, amb dignitat i en llibertat.
Recentment s’ha obert termini per incorporar nenes i nens sahrauís a les nostres escoles i als nostres municipis. Aquests menors reben formació d’àrab i hasanià (la seva llengua) i cada estiu, per vacances escolars, viatgen als campaments on comparteixen amb el seus les experiències viscudes. El recolzament de tots plegats és necessari per garantir un millor futur per tots aquests infants víctimes de decisions polítiques antigues i de difícil solució, com la que viu actualment el poble oblidat.
Un important nombre de homes, dones, nens i nenes sahrauís des de l’ocupació del seu territori el 1975 pel govern marroquí, viu refugiat als Campaments de Tindouf (Algèria), ubicats a la Hamada, una de les zones més àrides del desert del Sàhara, on la capacitat de generar riquesa és pràcticament nul·la i l’únic mitjà de vida és l’ajut internacional.

ESCOLA PER LA PAU AMB EL SAHARA
C/ Bisbe Català, 46 bxs.
Arenys de Mar-08350
info@escolaperlapau.org

No hay comentarios: