lunes, 1 de septiembre de 2008

El Cau de Pineda viatja a Escòcia

Un grup de 7 joves pinedencs de l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda, marxen aquest dilluns a Escòcia. Es tracta d’un viatge on coneixeran i faran un intercanvi cultural amb un grup escolta de la ciutat de Inverness, al nord del país. També coneixeran la situació del gaèlic, la llèngua celta d’Escòcia, en situació molt crítica a l’actualitat.
El grup dels TRUC del Cau de Pineda coneixeran bona part del país durant 8 dies, i entre els espais més destacats que coneixeran amb l’intercanvi amb els joves escocesos, hi ha la ciutat d’Edinburgh, diversos castells escocesos, el famós Llac Ness o bé les Highlands, una zona amb centenars d’illes amb una natura espectacular. També visitaran la població de Mallaig i la zona propera on s’han filmat multitud de pel.lícules, entre elles, Braveheart.
Els joves del Cau de Pineda, també ténen previst anar al Ben Nevis, la muntanya més alta del país, dins d’un parc nacional.

Els joves pinedencs seran rebuts pels màxims responsables de l’escoltisme escocès i participaran en una trobada a la ciutat d’Inverness. També porten alguns presents als joves escocesos, i entre d’altres, porten elements del Barça. Justament la Penya Barcelonista de Pineda ha subministrat desinterassadament al Cau de Pineda un bon grup de material que han portat cap a Escòcia. Els escocesos han demanat justament, que els pinedencs els portin elements del Barça ja que és un club molt estimat i molt seguit a Escòcia.
I l’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha fet entrega d’una reproducció dels Gegants de Pineda i el llibre de fotografies de Kim Castells per portar com a presents als responsables de l’escoltisme escocès.
L'Acte públic d'entrega dels presents es va fer durant la Festa Major de Pineda.

La branca dels TRUC fan aquest viatge després d’autogestionar-se’l completament; des de l’organització, la planificació, i el finançament necessari d’acord amb la forma de treballar de l’escoltisme, i més concretament, a Pineda.

No hay comentarios: