martes, 5 de mayo de 2009

38è concurs nacional de fotografia Trofeu Quillat i el 19è Trofeu Comarca de la Selva

L’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC) ha convocat la 38a edició del Trofeu Quillat de Blanes, un dels concursos fotogràfics més prestigiosos i amb més història de l’estat espanyol. El guanyador del Premi d'Honor a la millor col·lecció de 3 fotografies rebrà 1.200 € i el valuós Trofeu Quillat realitzat en bronze per l’escultor Antoni Cerdán. Les quatre col·leccions finalistes també obtindran un premi, que serà de 400 € i un trofeu commemoratiu per a cadascun. D’altra banda, tots els membres de l’AFIC que no hagin estat premiats a la categoria estatal poden optar al Premi Social. El guanyador rebrà un trofeu i 300 €, mentre que els 4 finalistes obtindran 100 € i un trofeu commemoratiu. Dins el Trofeu Quillat, també s’organitza enguany el 19è Trofeu Comarca de la Selva, en el qual el tema obligatori de les fotografies és la comarca de La Selva. Els tres primers classificats rebran 200€, 150€ i 100€ respectivament, així com un trofeu per a cadascun d’ells. Les fotografies es poden fer arribar fins el 19 de juny (lliures de despeses) a l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes; a l’apartat de correus 182, 17300 Blanes (Girona). El jurat, que estarà format per professionals vinculats al món de la fotografia, emetrà el seu veredicte el diumenge 28 de juny, a partir de les 10 h., a la Sala Cultural ubicada al número 26 C del carrer Francesc Macià i Llussà de Blanes, davant l’església d’Els Pins. Els premis es lliuraran el diumenge 12 de juliol, a les 12 h, a la Sala d’exposicions Mª Luisa García-Tornel de Blanes. Una selecció de les obres presentades al concurs es podran contemplar del 12 de juliol al 9 d'agost distribuïdes en dues sales d’exposicions: la Sala d’Exposicions Mª Luisa García-Tornel i el vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes. El Trofeu Quillat compta amb el suport de la Federació Catalana de Fotografia i de la Confederació Espanyola de Fotografia. És puntuable per a l’obtenció de les distincions d’artista, excel·lència i mestre de la Confederació Espanyola de Fotografia i puntuable per a l’obtenció de les distincions d’artista i mestre de la Federació Catalana de Fotografia.
Recordatori:
Presentació de les fotografies: fins el 19 juny, a l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes; apartat correus 182, 17300 Blanes (Girona).
Veredicte del jurat: 28 de juny, 10 h., c. Francesc Macià i Llussà 26 C (Blanes)
Acte de lliurament dels premis: 12 de juliol, 12 h, Sala Mª Luisa García-Tornel (Blanes)Exposició fotografies: del 12 de juliol al 9 d'agost, Sala Mª Luisa García-Tornel i Biblioteca Comarcal de Blanes.

No hay comentarios: