jueves, 27 de diciembre de 2007

'Certificat C99+' i 'Crecer con Poe' guanyen els premis literaris Folch i Torres i Joaquim Ruyra

La novel·la infantil 'Certificat C99+', de Lluís Hernández, va guanyar el passat dia 4 de desembre el 45 premi literari en llengua catalana Josep Maria Folch i Torres, que concedeix l'editorial La Galera, i el 34 premi Joaquim Ruyra de literatura juvenil, atorgat pel mateix segell editorial, ha recaigut en 'Crecer con Poe', de Maria Pilar Gil.
En 'Certificat C99+', Hernández, ja guanyador del mateix premi el 2005 amb 'Laura i els àngels', s'endinsa en la ciència-ficció i proposa un futur alternatiu on els descobriments científics fan possible conèixer l'esperança de vida de les persones, a les quals es dóna un certificat acreditatiu. Així, no es donen beques als estudiants que no viuran fins al final de la carrera ni es permet volar a qui no arribarà amb vida al destí previst.
En declaracions a Europa Press, Hernández ha assenyalat el seu desig de "donar una visió diferent sobre una societat dictatorial i monolítica, que gira al voltant d'aquest certificat". "No és la típica novel·la infantil", ha afirmat l'autor, que dirigeix el seu llibre a tota mena de públic.
Per la seva banda, Gil presenta una obra d'intriga i relata les peripècies d'un jove estatunidenc que investiga la vinculació del seu nom amb diverses desgràcies, a les quals es creu lligat. Les investigacions, que partiran de la novel·la d'Edgar Allan Poe 'Les aventures d'Arthur Gordon Pym', acabaran girant al voltant de la vida de l'autor americà.
Les obres guanyadores, escollides d'entre una quinzena de títols en cadascuna de les categories i amb una dotació de 6.000 euros, seran publicades el febrer del 2008.

No hay comentarios: