miércoles, 25 de marzo de 2009

El diari digital Malgrat Confidencial fa un any


Demà dijous dia 26 de març, Malgrat Confidencial compleix anys, en aquest cas el seu primer aniversari de vida. I per celebra-ho, organitza un debat-col·loqui sobre els mitjans de comunicació a Malgrat de Mar. L’acte es celebrara al bar-galeria “La Pensió” hon ja han confirmat la seva assistència al debat:

Antoni Monguilod, director revista Som-hi!
Emili Hugas, de Televisió Malgrat
Josep Creus, director de Ràdio Malgrat
Montse Martínez, premsa Aj Malgrat
Marc Ferri, director Ràdio Palafolls
Lluís Amat, editor revista Celobert

•El diari digital i independent Malgrat Confidencial va néixer el 26 de març de 2008 amb una clara vocació de servei públic, de la mà dels periodistes Noemí Guillem i Albert Serrano. Ambdós professionals, amb una llarga i àmplia trajectòria en el món de la comunicació, van sumar esforços per omplir el buit informatiu diari existent a Malgrat de Mar. Als pocs mesos del seu inici, i degut a la demanda social, MC va començar a donar cobertura als municipis de Blanes, Tordera, Pineda de Mar i Palafolls. MC, treballa amb diferents formats de premsa: escrita, gràfica i televisió. En l’actualitat, utilitza com a suport tècnic el format bloc. Això sí, amb una web totalment redissenyada i adaptada a les necessitats del mitjà. MC, compta també amb varis col·laboradors: Enric Oller, Jaume Planas, Marc Vilaró, Aitor Roger... que, de manera periòdica, publiquen les seves seccions formades per continguts diversos.


•Destacar la bona rebuda i acceptació per part del públic en general, que també té el seu espai participatiu. Segons Google Analytics, MC rep diàriament una mitjana de 800 visites, assolint “pics” de més de mil en un sol dia. Són ja més de vuitanta mil usuaris els que l’han visitat una vegada o altra des de qualsevol racó del món en qualsevol moment i, d’aquesta manera, s’està consolidant com un dels mitjans locals i comarcals de referència a internet més seguits.
Però Malgrat Confidencial no és només un diari digital, és també la primera televisió de Malgrat de Mar a internet, MCTV. MC, disposa d’un canal propi a Youtube, a través del qual es “pengen” constantment vídeos informatius, reportatges... al web principal. Malgrat Confidencial, amb aquest primer any de vida, no ha fet res més que començar a caminar. Aquest, és tot just el primer pas d’un gran projecte final. Felicitats companys!!!

No hay comentarios: