sábado, 28 de marzo de 2009

L'Hora del Planeta

84 països del món escenificaran a través d'edificis públics i empreses privades la lluita contra el canvi climàtic en una apagada global de llums durant una hora, de dos quarts de nou a dos quarts de deu d'aquest dissabte al vespre. La iniciativa, que s'emmarca en la campanya L'hora del planeta, promoguda per l'organització ecologista WWF/Adena, pretén conscienciar sobre els efectes de l'escalfament global i exigir als líders polítics que actuïn per controlar les emissions de diòxid de carboni (CO2).

Barcelona és una de les ciutats que s'han sumat a aquesta acció i alguns edificis emblemàtics de la ciutat com la Sagrada Família, la Pedrera i la Torre Agbar quedaran aquest vespre a les fosques. Entre dos quarts de nou i dos quarts de deu del vespre s'apagaran els llums en indrets emblemàtics com la Torre Eiffel, a París; el Times Square, a Nova York; l'Sky Tower, a Auckland; el Crist Redemptor, a Rio de Janeiro, o l’Òpera de Sydney. Barcelona és fins ara l'única ciutat catalana que s'ha apuntat a aquesta iniciativa. A l'estat espanyol hi ha 52 ciutats més que també s'hi ha apuntat.

miércoles, 25 de marzo de 2009

El diari digital Malgrat Confidencial fa un any


Demà dijous dia 26 de març, Malgrat Confidencial compleix anys, en aquest cas el seu primer aniversari de vida. I per celebra-ho, organitza un debat-col·loqui sobre els mitjans de comunicació a Malgrat de Mar. L’acte es celebrara al bar-galeria “La Pensió” hon ja han confirmat la seva assistència al debat:

Antoni Monguilod, director revista Som-hi!
Emili Hugas, de Televisió Malgrat
Josep Creus, director de Ràdio Malgrat
Montse Martínez, premsa Aj Malgrat
Marc Ferri, director Ràdio Palafolls
Lluís Amat, editor revista Celobert

•El diari digital i independent Malgrat Confidencial va néixer el 26 de març de 2008 amb una clara vocació de servei públic, de la mà dels periodistes Noemí Guillem i Albert Serrano. Ambdós professionals, amb una llarga i àmplia trajectòria en el món de la comunicació, van sumar esforços per omplir el buit informatiu diari existent a Malgrat de Mar. Als pocs mesos del seu inici, i degut a la demanda social, MC va començar a donar cobertura als municipis de Blanes, Tordera, Pineda de Mar i Palafolls. MC, treballa amb diferents formats de premsa: escrita, gràfica i televisió. En l’actualitat, utilitza com a suport tècnic el format bloc. Això sí, amb una web totalment redissenyada i adaptada a les necessitats del mitjà. MC, compta també amb varis col·laboradors: Enric Oller, Jaume Planas, Marc Vilaró, Aitor Roger... que, de manera periòdica, publiquen les seves seccions formades per continguts diversos.


•Destacar la bona rebuda i acceptació per part del públic en general, que també té el seu espai participatiu. Segons Google Analytics, MC rep diàriament una mitjana de 800 visites, assolint “pics” de més de mil en un sol dia. Són ja més de vuitanta mil usuaris els que l’han visitat una vegada o altra des de qualsevol racó del món en qualsevol moment i, d’aquesta manera, s’està consolidant com un dels mitjans locals i comarcals de referència a internet més seguits.
Però Malgrat Confidencial no és només un diari digital, és també la primera televisió de Malgrat de Mar a internet, MCTV. MC, disposa d’un canal propi a Youtube, a través del qual es “pengen” constantment vídeos informatius, reportatges... al web principal. Malgrat Confidencial, amb aquest primer any de vida, no ha fet res més que començar a caminar. Aquest, és tot just el primer pas d’un gran projecte final. Felicitats companys!!!

martes, 24 de marzo de 2009

Jesús Jaime Mota a l'AFIC

El proper cap de setmana, 27 al 29 de març, el prestigiós fotògraf malagueny Jesús Jaime Mota, convidat per AFIC (Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes), serà a Blanes per impartir un taller de fotografia. El taller porta per títol: Mètode de treball amb photoshop CS4.

miércoles, 11 de marzo de 2009

Mercè Turró, presenta el seu primer disc a Palafolls


El proper dissabte 14 de març a les 22 h, la cantant de Palafolls, Mercè Turró, actuarà al Teatre de Palafolls. I ho farà per presentar en primícia el seu primer treball discogràfic, després que ja hagi estat posat a la venda. Amb aquest concert, Mercè Turró, vol compartir aquesta fita professional amb els seus veïns, després de gaudir d'un gran èxit de públic en la seva gira pels Països Bàltics i per diferents municipis catalans i de la resta de l'Estat. Des de fa uns anys i motivada per les connotacions musicals de la seva veu, Mercè Turró aposta per un repertori de fusió entre diferents gèneres musicals, concretament, el jazz, el soul i el blues. Una música de caire intimista que conformarà el repertori que es podrà escoltar aquest dissabte en diferents llengües, entre les quals el català. Mercè Turró aprofitarà la posada en escena d'aquest dissabte per captar imatges que, conjuntament amb imatges de Palafolls,
formaran part del seu proper videoclip.

jueves, 5 de marzo de 2009

Puzles... Nou llibre de Joan Adell


En Joan Adell ens presenta una novel·la plena d’acció, premiada a la ciutat valenciana de Silla, que retrata amb contundència uns personatges d’una burgesia decadent i influentde la Barcelona actual. Empreses, cases, cotxes, iots, rlacions socials…, el marc daurat de personatges fascinants, tant pel seu físic com per la seva personalitat. Un somni fet realitat per a aquella petita burgesa de vint anys. De mica en mica, però, va anar-se sentint primer com una joguina, i més endavant com una mascota al servei dels capricis més absurds...
Fins ara ha transigit en tot, pensant només en l’estabilitat del seu matrimoni, però s’ha adonat que està pagant un preu excessiu. Els incidents del darrer viatge han estat la gota que fa vessar la pica. I ell se n’adonarà ben aviat, o potser ja ha començat a notar-ho...