lunes, 30 de junio de 2008

Perfil nupcial de joven dama

El coleccionista suizo que lo compró hace 10 años en Nueva York pagó por él 20.000 dólares. No podía imaginar que ese retrato anónimo de inusitada belleza --y que los expertos de la casa de subastas situaron en el siglo XIX-- podía ser obra de uno de los más grandes genios de la historia del arte: Leonardo da Vinci. Tras un estudio elaborado con las más avanzadas técnicas de láser, los principales especialistas coinciden en atribuir al artista del Renacimiento la obra Perfil nupcial de joven dama.Lo que no vieron los ojos de los historiadores del arte hace una década ha sido puesto al descubierto por los rayos infrarrojos y los sofisticados sistemas de la empresa francesa Lumiere Technology para escanear y analizar la composición de cada milímetro de una obra de arte. Un proceso que permite comparar la pieza sometida a estudio con otra de características similares y concluir si es del mismo autor."Nos limitamos a la parte científica, luego corresponde a los expertos emitir la sentencia final", explica Jean Penicaut, portavoz de Lumiere Technology, la misma firma que hace más de un año escaneó la obra más famosa de Da Vinci, La Gioconda. Se descubrió entonces que la enigmática Mona Lisa era una mujer que acababa de dar a luz, puesto que estaba cubierta con un finísimo velo como el que llevaban las damas de la época tras parir.Datos en internetAunque mantiene una mínima cautela, el director del Museo Ideale in Vinci, Alessandro Vezzosi, da por hecho que Perfil nupcial de joven dama fue realizado por el maestro. Entre tanto, ya puede consultarse en internet (www.lumiere-technology.com) la investigación que llevaron a cabo los técnicos de Lumiere. Puede verse la secuencia de imágenes escaneadas de la obra y la comparación con otro retrato de Da Vinci.¿Con qué fin? "Queremos poner la tecnología al alcance de todo el mundo y fomentar el debate sobre la identidad de la mujer del retrato", afirma Penicaut. Es un dibujo, de 33 por 23,9 centímetros, realizado a lápiz y témpera sobre pergamino. Nunca se había hallado una obra de Leonardo sobre este soporte. Pese a ello, expertos como Vezzosi, el profesor Carlo Pedreti, el doctor Nicholas Turner --el primero en relacionar el retrato con Da Vinci-- y las profesoras Christina Geddo y Mina Gregori creen que fue obra del genio zurdo.El estudio científico muestra la existencia de un intenso trabajo de restauración realizado en el siglo XIX, hasta el punto de confundir a los expertos. Para Pedretti, se trata "del descubrimiento más importante desde que en los años 90 se restableció la autoría de La dama del armiño (1483-1490), en Cracovia".

Festival de La Veu (a)phònica

La cinquena edició del festival de veu (a)phònica de Banyoles, es va clausurar ahir amb l'actuació a l'escenari de la Muralla del músic valencià Pep Gimeno "Botifarra", que va oferir un recital basat en cançons tradicionals. Prèviament la plaça Major es va omplir per assistir a l'espectacle De cançons i de corrandes, a base de cants improvisats i amb les veus populars de l'Empordà, de la mà d'Els tres. Enguany el festival de veu ha reunit un nombrós públic que va assolir el seu punt àlgid amb les actuacions de divendres a la nit. La de Nouvelle Vague va aplegar un miler de persones al Mirador Joan de Palau, en el seu primer concert a les comarques gironines. Les veus de Mélanie Pain i Nadeah Miranda van protagonitzar una actuació plena de força i sensualitat, amb versions dels anys setanta i vuitanta en clau de bossanova, sons jamaicans, swing o jazz. Dues hores més tard, un miler i mig de persones omplien La Muralla per escoltar Love of Lesbian, en un concert on van demostrar per quin motiu són una de les bandes actualment més aclamades del panorama independent de l'Estat. El festival ha apostat enguany per una edició variada que ha dosificat els concerts en cinc dies, i al mateix temps ha augmentat notablement la seva oferta d'activitats paral·leles dirigides a un públic molt ampli i que han obtingut bona resposta.

domingo, 29 de junio de 2008

¡¡¡Campeones!!!

Sin apelativos, Enhorabona!!!

viernes, 27 de junio de 2008

Festa Jove

Fia-ASKO i MUXA RABIA al Forroll!!!

Avui a Palafolls

Cuarteto Transitorio

No l'abandoni's no és el mateix

L'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament de Blanes ha engegat una campanya de conscienciació sobre la tinença responsable d'animals de companyia. La campanya adreçada a tota la població consisteix en la distribució de díptics i adhesius amb l'eslògan "No l'abandoni's no és el mateix". En els díptics es donen un seguit de consells com ara pensar-s'ho bé abans de tenir un animal de companyia, posar-li un nom i un xip, controlar la seva natalitat o adoptar abans de comprar. La campanya s'engega ara perquè és a l'estiu quan augmenten els abandonaments d'animals domèstics.

jueves, 26 de junio de 2008

Sense cole!!!


El bon humor dels companys del web negre

miércoles, 25 de junio de 2008

Manifestación contra la tradición de la tortura

El sufrimiento animal se enmascara de tradición con los toros embolados (toros de fuego), ensogados, la suelta de vaquillas y otras 'fiestas populares', que se presentan a la opinión pública como elementos identitarios y culturales de los pueblos y de los territorios. El toro es una de las víctimas de estas 'fiestas populares'. Ensogado, embolado o suelto sufre una angustia difícil de imaginar. Los correbous son 'fiestas' que consisten en acosar a un animal, que corre despavorido luchando por liberarse de una cuerda que le arrastra o de unas llamas que le queman. En medio de una multitud que se divierte, hay un animal desorientado, que no entiende qué está pasando. Presa del pánico, extenuado y herido es obligado a correr sin descanso. Aquellos que no mueren son devueltos a sus corrales, de donde saldrán para ser utilizados en otra fiesta, como si de cosas se tratara.Los toros empleados en los correbous experimentan, como el resto de animales, dolor físico y sufrimiento emocional intenso. Los correbous no son cultura, ningún espectáculo basado en el sufrimiento de un animal lo es.

Podemos acabar con los correbous. Para ello el PACMA convoca una manifestación en Amposta, el 12 de julio.
CORREBOUS, el horror del fuego y la cuerda.Saldrán autobuses de distintas ciudades, si quieres más información contacta con:
Andalucía: colectivoacma@gmail.com
Aragón: amnistia@amnistiaanimal.org
Catalunya: ale@liberaong.org
Euskadi: morenoana@euskalnet.net
Madrid: rjimar247@yahoo.es
Valencia: pacma.pv@gmail.com

viernes, 20 de junio de 2008

Compostatge Casolà

El compostatge és un procés que permet la reutilització de les restes de la matèria orgànica (resultants de la poda, el jardí, la fullarca...) i les converteix en adob de qualitat per als horts i jardins. Totes les persones que estiguin interessades en fer compost casolà i contribuir a la reducció dels residus urbans de matèria orgànica, poden sol·licitar gratuïtament el compostador a l'Ajuntament de Tordera, fins al 25 de juliol.
L´Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tordera impulsa de nou la campanya de foment del compostatge casolà per a la gestió i el tractament de la matèria orgànica. La campanya està adreçada a tots els veïns del municipi que disposen a casa d´una zona verda on hi tenen hort o jardí en els quals s´hi genera una quantitat significativa de restes vegetals.
El compostatge és un procés natural de descomposició de les restes dels residus orgànics del qual s'obté adob de qualitat per a l'hort i el jardí. A casa es poden reciclar i convertir en adob les restes orgàniques que diàriament s'originen de la poda i de la neteja de les restes vegetals del jardí com ara fullaraca, branques, pinyes, matèria seca, així com la matèria verda, és a dir, gespa tallada, restes de l´hort i restes de menjar sobrant dels àpats diaris: restes de fruita, verdura, closques d´ou i fruits secs, el marró del cafè i les restes de les infusions.
Per poder fer compostatge cal situar el compostador a l´ombra en contacte directe amb la terra. Un cop col•locat ja s´hi pot abocar la matèria seca i la matèria verda sempre a proporcions iguals, un cop per setmana. Si la quantitat abocada es important, es remenarà la barreja per afavorir la seva aireació. Al cap de quatre o cinc mesos ja es pot obtenir compost. Amb aquest sistema es pretén reduir les restes de residus que diàriament van a parar a l´abocador i obtenir un adob de qualitat per a l´hort i jardí.
Per tal de difondre aquesta mesura, l´Ajuntament de Tordera lliurarà gratuïtament un compostador a tots els veïns que el sol·licitin prèviament. Per fer-ho cal adreçar-se a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament (pl. Concòrdia s/n) o bé trucant al tel. 937643717. El termini per formalitzar la sol·licitud del compostador finalitzarà el dia 25 de juliol.

I Festival 4d Jazz a Palafolls

Avui al Casal d'AViS, "DEMK"
22.00 hores, Preu 3.- euros

Intercamvi Juvenil a Polònia

Promogut per L'Ajuntament de Palafolls
Apunta't abans del 25 de juny!!!

Bus Nocturn La Selva Marítima - Maresme

Un altre any, durant l’estiu es posa en funcionament el Bus Nocturn que connecta tots els dissabtes de juliol a setembre els municipis de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.
Aquest any, com a novetat i com fruit del treball de coordinació de les diferents àrees de Joventut dels municipis implicats, el Bus Nocturn de la Selva Marítima enllaça amb el Bus Nocturn del Maresme a l’estació de Bus de Blanes. Amb aquesta acció, la gent jove d’aquests municipis podrà desplaçar-se durant la nit amb transport públic, reduint els riscos d’accidents, al mateix temps que se’ls facilita la mobilitat per tot el territori.

jueves, 19 de junio de 2008

Marxa de 20 joves a l’Alguer, a l’Illa de Sardenya

Un grup de 20 joves d’entre 15 i 17 anys de l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda marxen aquest dilluns a l’Alguer, a l’Illa de Sardenya, a fer un intercanvi cultural amb joves escoltes d’aquesta illa mediterrània. La branca de Pioners i Caravel.les han treballat aquesta excursió durant tot l’any i han desenvolupat tot el projecte íntegrament ells mateixos, així com les fòrmules de finançament del viatge.
Un dels objectius és conèixer la cultura catalana i sarda i fer un intercanvi amb els escoltes d’aquesta illa sota jurisdicció italiana. Els joves del Cau de Pineda viuran la revetlla de Sant Joan a l’Alguer i recorreran el nord de la illa així com els espais naturals més destacats i espectaculars.
El grup de Pioners i Caravel.les del Cau de Pineda passaran 8 dies a la illa.
La resta de branques també duen a terme els seus campaments d’acord amb la seva edat. L’altre campament internacional el faran els TRUC, que marxen a Escòcia el mes de setembre.

miércoles, 18 de junio de 2008

Nova Marca de Turisme a Malgrat

Video gentilesa de Malgrat Confidencial: http://www.malgratconfidencial.com/

En la presentació de la "Marca de Promoció del Municipi" del passat 17 de juny a la Biblioteca "La Cooperativa", l’alcaldessa, Conxita Campoy, va explicar la voluntat de que la nova imatge turística, sigui marca de municipi. Conxita Campoy, alcaldessa i responsable de la regidoria de Turisme, va dir que la idea és que tothom es pugui fer seva aquesta imatge: el sector turístic i el comercial, però també la resta d’agents econòmics i la ciutadania, en general.

Cada cop es comptabilitzen menys orenetes

Amb l’arribada del bon temps també arriben les orenetes. La legislació catalana protegeix aquests ocells perquè són animals insectívors. La seva importància es deu al fet que serveixen per eliminar molts insectes i per això, s’insisteix en aconseguir que no desapareguin les colònies d’aquests animals. A més, segons els biòlegs, les orenetes són un indicador de la bona salut ambiental. Al conjunt de l’Alt Maresme, cada cop hi ha menys orenetes segons els estudis que fan els biòlegs perquè es malmeten els seus nius i no troben fang per fer-los. A més, els insectes no es poden desenvolupar si no hi ha camps de pagès i a més, cal afegir-hi els insecticides que maten insectes, i orenetes. El que sí que torna cada any són els avions comuns, unes aus molt similars a les orenetes però completament negres i que fan un xiscle molt agut i que fan els nius en forats de parets i teulats.

martes, 17 de junio de 2008

lunes, 16 de junio de 2008

Xerrada sobre eficiència energètica

Promotors, constructors, arquitectes, tècnics i enginyers vinguts d’arreu de Catalunya, es van donar cita al Calisay d’Arenys de Mar per participar a la trobada on es va donar a conèixer la nova normativa i les exigències tècniques requerides en instal·lacions energètiques en edificis residencials plurifamiliars promoguda per Instal·lacions J. Nogueras SL.
La Sala Auditori Josep Maria Arnau del Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar es va omplir de gom a gom durant el transcurs de la jornada promoguda per l’empresa maresmenca Instal·lacions J. Nogueras i l’empresa LEAKO.
En ella es va exposar amb claredat quin és l’actual marc normatiu de regeix la posada en marxa de sistemes energètics i es van presentar diverses novetats tècniques d’aparells i sistemes que rendeixen més consumint menys energia. Això fa que el client pagui menys i obtingui un servei òptim. La trobada es va realitzar en col·laboració amb l’Associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració (ACTECIR), i la participació de l’Institut Català de l’Energia de la Generalitat (ICAEN). Aquest fet va possibilitar que el programa inclogués una conferència sobre ajudes i subvencions de l’administració en aquest àmbit, realitzada per Xavier Canals, president d’ACTECIR.
El tercer gran apartat de la jornada va ser la domòtica, els sistemes que doten les llars d’intel·ligència artificial i fan més còmode la vida dels seus propietaris.

Xerrada Debat del PSC Blanes (Esquerra i Dreta)

Avui a càrrec de Francesc Xavier Marín autor del llibre
"Izquierda y derecha"
a la Biblioteca Comarcal de Blanes, 19:30 hores

Manifestación contra la Tradición de la Tortura

El sufrimiento animal se enmascara de tradición con los toros embolados (toros de fuego), ensogados, la suelta de vaquillas y otras 'fiestas populares', que se presentan a la opinión pública como elementos identitarios y culturales de los pueblos y de los territorios. El toro es una de las víctimas de estas 'fiestas populares'. Ensogado, embolado o suelto sufre una angustia difícil de imaginar. Los correbous son 'fiestas' que consisten en acosar a un animal, que corre despavorido luchando por liberarse de una cuerda que le arrastra o de unas llamas que le queman. En medio de una multitud que se divierte, hay un animal desorientado, que no entiende qué está pasando. Presa del pánico, extenuado y herido es obligado a correr sin descanso. Aquellos que no mueren son devueltos a sus corrales, de donde saldrán para ser utilizados en otra fiesta, como si de cosas se tratara.Los toros empleados en los correbous experimentan, como el resto de animales, dolor físico y sufrimiento emocional intenso. Los correbous no son cultura, ningún espectáculo basado en el sufrimiento de un animal lo es.
Podemos acabar con los correbous. Para ello el PACMA convoca una manifestación en Amposta, el 12 de julio.
CORREBOUS, el horror del fuego y la cuerda.Saldrán autobuses de distintas ciudades, si quieres más información contacta con:
Andalucía: colectivoacma@gmail.com
Aragón: amnistia@amnistiaanimal.org
Catalunya: ale@liberaong.org
Euskadi: morenoana@euskalnet.net
Madrid: rjimar247@yahoo.es
Valencia: pacma.pv@gmail.com
Más información: http://www.pacma.es/

viernes, 13 de junio de 2008

Ràdio i TV Blanes guardonats

L'Associació de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits de Girona, han reconegut la tasca informativa i de divulgació de Ràdio i TV Blanes, lliurant a les directores d’aquests dos mitjans sengles diplomes acreditatius.
El lliurament d'aquestes distincions ha significat la primera vegada que un mitjà de comunicació ha estat homenatjat per l'entitat gironina, un reconeixement que pensen continuar properament, en aquest cas amb Ràdio Olot.

Dues estacions de tren per a Pineda de Mar

El secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, va explicar el passat dimecres que es preveu treure la via del tren de la façana marítima.
La futura definició territorial de l'Alt Maresme que dibuixa l'avantprojecte del Pla Territorial Metropolità preveu allunyar la via del tren de la façana marítima. Aquesta és una vella reivindicació dels alcaldes de la zona, que veuen la via com una barrera entre els municipis i la platja. Per aquest motiu, i per millorar les comunicacions amb la resta de municipis i potenciar l’ús del transport públic, el pla proposa traslladar la via del tren sota l’actual traçat de l’N-II. El traçat començaria la seva migració cap a l'interior a Arenys de Mar. Entre Arenys i Sant Pol de Mar la via s'adaptaria a l'orografia específica del terreny per, a partir d'allà, aprofitar el traçat més continu de la carretera per arribar fins a Palafolls i Tordera. A més, pel seu pas pel terme municipal de Pineda, preveu la construcció de dues estacions.
En aquest mateix sentit, Nel·lo també va posar sobre la taula l'actual traçat de la carretera, que en un futur es preveu desdoblar perquè sigui paral·lela a l'autopista. Els detalls del traçat, però, encara no estan definits i hauran de ser els propis municipis els que consensuïn quin serà el seu dibuix.
L'objectiu d'aquest Pla és doblar l'espai obert protegit, definir el model de creixement i dibuixar les infraestructures de mobilitat necessàries perquè sigui viable.

jueves, 12 de junio de 2008

Obres de la Ciutat Esportiva de Blanes

Aquest matí a les 13.00 hores ens han presentat a la premsa les obres de la Ciutat Esportiva, no sense algun increïble comentari per part d’algú que no sabia que ens havien convocat vers la indumentària que portàvem (NO SABIEM QUE HAVIEM D'ANAR-HI ACORATZATS!!!). Sense cap polític a la vista ¿¿??, la visita, guiada per l'arquitecte, Miguel Ángel Sala, ens ha servit per saber que les obres tenen previst un termini de: “LA TARDOR DEL 2008” sense cap mena més d’especificació...

Diari de Girona:
La reunió del consorci que gestiona les obres de la Ciutat Esportiva de Blanes va posar sobre la taula els números de l'obra, i segons l'informe de l'empresa pública Gisa, que s'encarrega de l'execució, no són per saltar d'alegria. Les obres del pavelló i de la urbanització de l'entorn es van adjudicar en el seu moment per un total de 24.009.492 euros. Ara, Gisa estima que acabar l'obra costarà 32.984.047 euros. El préstec que l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir per a l'obra era de 30 milions, i encara es preveia que en sobraria per començar a fer la piscina.
Les obres del pavelló i de la urbanització de l'entorn es van adjudicar en el seu moment per un total de 24.009.492 euros. Ara, Gisa estima que acabar l'obra costarà 32.984.047 euros. El préstec que l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir per a l'obra era de 30 milions, i encara es preveia que en sobraria per començar a fer la piscina.
De moment, segons l'informe de l'empresa pública, ja s'ha ordenat a les empreses contractades que deixin de banda algunes parts de la urbanització per tal d'ajustar-se al pressupost. L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), alhora president del consorci, considera que són "cosetes: la gespa artificial del camp de futbol, els jocs infantils o no asfaltar el carril bici i algunes zones de l'entorn". Trias va apuntar que s'han demanat explicacions sobre aquesta desviació, perquè no ho veuen clar.Mentre l'alcalde va considerar la situació de "positiva" perquè "la Generalitat s'ha compromès a tirar endavant la Ciutat Esportiva i si cal posar més diners ho farà", la formació a l'oposició d'EUiA-ICV opina que, si l'obra s'encareix tant, "caldrà negociar un sobrecrèdit, demanar subvencions o bé que el que falta surti del pressupost ordinari de l'Ajuntament", va considerar el portaveu ecosocialista Joan Salmeron, que va reclamar de pas que Gisa executi el projecte tal com està previst perquè "el que no es faci ara difícilment es farà més endavant". El consorci, a més, va deixar a sobre de la taula els pressupostos previstos per a 2008, ja que els ens consorciats (la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Blanes) no es posen d'acord sobre les aportacions econòmiques que ha de fer cadascú per tal que el consorci vagi pagant el préstec de l'ICF. La previsió feta per a 2008 és que els ens aportin 1.417.000 euros al consorci, tres vegades més que l'aportació que van fer el 2007, que va ascendir a 460.000 euros, van destacar des d'EUiA. La previsió, quan es va constituir el consorci, era que l'Illa de Blanes començaria a rendir aviat i que el préstec s'aniria pagant sol amb els rèdits del sòl hoteler vinculats a aquest projecte. L'Illa, però, no avança i és el consorci, a través de les aportacions dels seus membres, qui paga les obres. O millor dit, qui no les paga. En el repàs de comptes es va destacar que el consorci té tres quotes pendents de 2007 i una de 2008. Les de 2007 ascendeixen a 82.639,36, 108.927,95 i 142.198 euros, respectivament -a aquests imports se li han de sumar 6.700 euros d'interessos. I és que els comptes del consorci tampoc passen pel seu millor moment. El 2007 s'ha tancat amb un dèficit de 260.696,92 euros i hi ha ens consorciats, com ara la Diputació de Girona, que no estan al dia de pagaments.



Increïble!!!, però veritat

Crisi???


Dels nostres amics del web negre: http://www.elwebnegre.com/

ASCÓ, ¡¡¡qué asco!!!

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (l'ANAV) continua trobant contaminació radioactiva set mesos després que es produís l'emissió de partícules radioactives a l'atmosfera a causa de l'incident de finals de novembre del 2007. Segons va confirmar el CSN (Consell de Seguretat Nuclear), l'ANAV va trobar la setmana passada tres partícules «a les vies del tren, en una zona situada a l'interior de l'emplaçament de la central i protegida per tanques que n'impedeixen l'accés». Fins divendres de la setmana passada el nombre total de partícules localitzades dins i fora del recinte atòmic ascendia a 845, segons fonts del CSN.

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), va afirmar el passat dia 11 que el nombre de partícules radioactives detectades ja supera el miler i que continua augmentant. A més, l'entitat va destacar que el mateix 5 de juny l'ANAV va comunicar al CSN un succés notificable que afecta Ascó I i Ascó II.Segons el CSN, «durant la revisió de l'actuació dels monitors de radiació de la sala de control, de l'edifici de combustible i de contenció, es va detectar un error en el procediment usat per ajustar els punts de tara de dits monitors, ja que aquests ajustaments estaven situats per sobre dels valors que resultarien de l'aplicació correcta de les especificacions tècniques de funcionament», pel que «el titular va procedir a recalibrar els monitors amb els valors correctes». La CANC considera que l'ANAV ha estat manipulant els detec tors de radiació, cosa que nega el titular. Aquesta reconeix que les centrals funcionen en aquest estat «des de fa un o dos anys» però que no ha estat fins ara, en el marc de «la revisió en profunditat» duta a terme, que s'ha detectat. La CANC exigeix responsabilitats penals, la destitució dels consellers del CSN, el tancament d'Ascó I i que no es renovin les llicències a les altres dues centrals nuclears de l'ANAV.

Subvencions per a la recuperació d'espais fluvials

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha fet pública la convocatòria de subvencions per a la gestió, conservació i recuperació d'espais fluvials. En total, es podran repartir fins a 1,5 milions d'euros en actuacions que s'hauran de dur a terme entre els anys 2009 i 2010. L'import màxim a subvencionar es correspondrà amb el 70 per cent del pressupost de l'actuació, amb un màxim de 150.000 euros. Tot i això, aquesta xifra es podrà ampliar fins a 200.000 quan es tracti de retirada d'estructures. En aquest sentit, seran objecte de subvenció actuacions com ara la naturalització o retirada d'esculleres, la recuperació del perfil natural o les actuacions més adequades per assolir un equilibri morfodinàmic, la recuperació d'extensions significatives de boscos de ribera o la recuperació d'espais fluvials ocupats per agricultura periurbana fora d'ordenació. Es prioritzaran els projectes que es plantegin fer amb participació d'associacions ambientals, d'ens locals, de voluntariat i d'entitats pertanyents a la Xarxa de Custòdia del Territori i en àmbits dels estudis de Planificació d'Espais Fluvials o de masses d'aigua identificades amb nivells inadequats de qualitat.

miércoles, 11 de junio de 2008

Aprovada la construcció del nou ABS de Tordera

El nou ambulatori, que substituirà l'actual, es podria començar a construir al mes de desembre. L'Ajuntament va cedir els terrenys per ubicar el nou equipament l'any 2006. El CAP es construirà a la prolongació del carrer del Doctor Carrereres (entre el carrer de l'Amistat i el carrer de Mes).
La Generalitat de Catalunya ha aprovat la construcció del nou Centre d'Assistència Primària de Tordera, que s'ha de d'aixecar sobre els terrenys situats al carrer del Doctor Carrereres (al sector que uneix el carrer de l’Amistat i el carrer de Mes).
El nou edifici, que substituirà l'actual, tindrà una superfície construïda de 1.600 m². Disposarà de set sales de consulta de medicina general, dues sales de consulta de pediatria, una sala de consulta d´odontologia, una sala de consulta de treball d´odontologia, dues sales de consulta polivalent, una sala de ginecologia, una sala de consulta llevadora, un àrea d´atenció continuada i una àrea d´educació sanitària.
Les obres de construcció del nou ambulatori podrien començar durant el mes de desembre del 2008, dos anys després que l'Ajuntament cedís els terrenys a la Generalitat per poder construir el nou equipament sanitari.

Programa pilot per a discapacitats

L’Ajuntament de Blanes ha establert un acord de col·laboració amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya per formar part d’un programa pilot per atendre persones amb discapacitats.
El programa consisteix a contractar un professional de referència especialitzat a atendre demandes de persones amb discapacitats i de les seves famílies, integrat dins les xarxes de serveis socials d’atenció primària de les administracions locals corresponents.
Les funcions d’aquest professional, entre d’altres, seran les d’informar, orientar i assessorar les persones amb discapacitat i les seves famílies, actuar com a professional de referència en
aquells casos que, per la seva complexitat, determini l’equip de Serveis Socials d’Atenció Primària, i també la de donar suport i assessorament tècnic a la resta de professionals d’atenció primària.

Memorial Josep Barceló a Tordera


Gentilesa de: Malgrat Confidencial: http://www.malgratconfidencial.com/

Un any més organitzat pel C.F. Toreda es celebrarà el Memorial Josep Barceló on equips de renom mundial s'enfronatarn al torneig de futbol 7. L'objectiu d'aquest any ha estat obrir les portes a nous equips internacionals com l'Ajax o l'Sporting de Lisboa. Tampoc hi faltaran equips benjamins de clubs com el FC Barcelona, l'RCD Espanyol, l'Atlètic de Madrid, el Nàstic i els equips base del CF Tordera. En total, 150 voluntaris treballaran per coordinar el bon funcionament d'aquest torneig que s'ha consolidat com a un dels més importants en el mapa de l'esport base català.

martes, 10 de junio de 2008

Pineda de Mar obté la bandera blava

La bandera blava tornarà a onejar aquest estiu a la platja de Pineda de Mar. Segons ha confirmat el ministeri de Medi Ambient al consistori pinedenc, dels quatre trams en què enguany s’ha dividit la platja, dos han rebut el reconeixement de la bandera blava. En concret són els dos trams centrals, el de la Platja dels Pescadors i el de la Riera, que són els que tenen el passeig Marítim urbanitzat.
El guardó Bandera Blava es basa en el compliment d'una sèrie de criteris específics a les platges que s'agrupen entorn a quatre pilars bàsics: la qualitat de les aigües de bany, la informació i educació ambiental, la gestió mediambiental, i la seguretat i serveis.
La bandera blava l’atorga la Unió Europea a través del ministeri de Medi Ambient.

Garanteixen el suministrament parcial...

El govern ha garantit benzina en assortidors estratègics i en sectors com ara l'alimentari. La primera jornada oficial de vaga acaba sense acord, col·lapsa Catalunya i crea els primers problemes d'abastiment. Talls de trànsit entre d'altres, a l'AP-7, en especial al Vallès i a la Jonquera; la C-58 i les rondes de Barcelona i tambè, amb problemes d'abastiment, especialment a les benzineres. Ahir el govern català va confirmar que coordinarà un servei de combois per garantir el subministrament en algunes benzineres i per proveir sectors bàsics com ara el de l'alimentació. El govern estatal també va garantir la lliure circulació. A Mercabarna les vendes es van reduir fins a un terç d'un dia normal i a Mercagirona preveuen quedar-se sense existències d'aquí a dos dies.

lunes, 9 de junio de 2008

Venen temps de greus problemes!!!

Els transportistes van iniciar el passat dia 6 una marxa lenta a l'AP-7 a l'altura del peatge de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) que va ocasionar retencions de fins a 12 quilòmetres en sentit nord (Girona) en la primera jornada de vaga indefinida en el sector, convocada per l'Agrupació Sindical de Transportistes Autònoms de Catalunya (Astac).
El seguiment de l'aturada va arribar a "gairebé el 60%" al migdia, i ha afegit que els vaguistes han organitzat piquets informatius per donar a conèixer que la seva protesta està motivada "per la impossibilitat de treballar a uns preus que no cobreixen les despeses".
L'aturada s'ha iniciat la mitjanit passada i durarà, segons Camuñas, "fins que el Govern decideixi", ja que ha exigit a l'executiu que admeti unes tarifes de compliment obligat i que elabori una llei "perquè les empreses assumeixin pagar aquests preus" i garantir la subsistència del sector.
"Ja no podem treballar amb unes tarifes fins al 40% inferiors als costos", ha lamentat el responsable de l'agrupació catalana, que ha advertit que el sector "entrarà en fallida" si continua aquesta situació.
La marxa lenta per l'autopista s'ha produït després de tallar la via durant 20 minuts a primera hora del matí al quilòmetre 141, a l'altura del parc industrial CIM Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda.
Alhora, els transportistes també s'han concentrat en el port de Barcelona, a Mercabarna i a la Jonquera .
Segons Camuñas, la vaga iniciada se segueix en altres comunitats autònomes espanyoles com ara Madrid, País Valencià, Galícia i Astúries. Així, els transportistes s'avancen a l'aturada nacional convocada a partir de la mitjanit de diumenge que ve per la segona patronal estatal del sector, la Federació Nacional de Transportistes de Mercaderies (Fenadismer).
La patronal de transportistes espanyols ha convocat una vaga indefinida a partir d'avui 8 de juny per a protestar pel mal moment que travessa el sector per l'elevat preu dels carburants. Els transportistes exigeixen al govern que emprengui mesures legals per a que l'encariment del gasoil no els afecti tant.
Els transportistes volen que l'executiu aprovi unes tarifes mínimes antidúmping, és a dir, que evitin que es treballi per sota dels costos d'explotació. A Catalunya els últims quatre mesos la gasolina sense plom de 95 octans s'ha encarit un 6% i el dièsel s'ha disparat un 11%. Els transportistes calculen que ara, al cap del mes, acaben pagant uns 500 euros de més.

viernes, 6 de junio de 2008

Ple de Malgrat del dia 050608

Per gentilesa de MALGRAT CONFIDENCIAL http://www.malgratconfidencial.com/

Una bona mostra del bon fer dels nostres companys de Malgrat!!!

Prorrogan amb la Fundació Molí d’en Puigvert


L’equip de govern de Blanes (CiU, PDB i PP) ha aprovat la renovació per un any del contracte amb la Fundació Molí d’en Puigvert i ha subscrit un contracte nou de sis mesos amb la Fundació Drissa per millorar la qualitat i la funció paisatgística dels espais verds de Blanes.!
Les zones on actuaran comprenen una gran diversitat d’espais urbans o periurbans públics, com ara: solars, parcel·les, camins i zones verdes no enjardinades, entre d’altres.
Alhora de dur a terme els treballs, tant els membres de la Fundació Molí d’en Puigvert com els de la Fundació Drissa mantenen uns criteris generals, com ara no realitzar tallades rases no selectives, ni fer tales massives i indiscriminades en bosc deribera o la realització de treballs de manteniment fora de l’època de reproducció de la majoria d’espècies, així com mantenir la vegetació original autòctona.
Amb la contractació d’aquest servei a les fundacions Molí d’en Puigvert i Drissa es volen aconseguir dos objectius, la preservació del medi natural i la col·laboració social amb
aquestes entitats, amb la finalitat d’integrar a la vida social els treballadors de les referides fundacions, tots ells amb algun tipus de discapacitat.

El turisme a Pineda

El turisme ha esdevingut per a Pineda de Mar una de les fonts de riquesa més destacables. És per això, i coincidint amb la commemoració del centenari del naixement del fotògraf Joan Poch i Gimferrer, que la Fundació Tharrats ha organitzat una exposició fotogràfica amb la finalitat de recordar els inicis d’aquesta indústria a la vila amb imatges de la dècada dels anys seixanta. La mostra s’inaugurarà avui divendres a les vuit del vespre i es podrà visitar fins al 29 de juny. Els inicis del turisme a Pineda de Mar es remunten als anys seixanta, quan van començar a arribar els primers estiuejants estrangers, bàsicament alemanys i francesos.
Inicialment s’allotjaven en cases particulars i després en petits establiments que varen ser la veritable llavor de l’actual sector hoteler. Una situació que el fotògraf Joan Poch va immortalitzar amb la seva càmera i que avui s’ha convertit en un fons documental de gran valor. Coincidint amb el centenari del seu naixement, durant aquest mes de juny s’exposaran a la Sala Municipal d’Exposicions una selecció d’imatges del que també fou secretari de l’Ajuntament de Pineda de Mar del 1943 fins al 1966. Aquesta exposició romandrà oberta els dies feiners de 18.00 a 21.00 h i els dissabtes i festius de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00 h. Els dilluns laborables tancat.

Joan Poch i Gimferrer
Joan Poch i Gimferrer (Vallirana, 1908 - Pineda de Mar, 1991) es llicencià en Administració Pública per la Generalitat de Catalunya. Fou oficial de secretaria (1924- 1937) i secretari (1937-1942) de l’Ajuntament de Vallirana i d’Olesa de Bonesvalls. En jubilar-se Carles Canals, secretari de l’Ajuntament de Pineda de Mar, el succeí en el càrrec (1943) i el va mantenir durant vint-i-quatre anys, fins a la seva jubilació, el 1966. De jove s’afeccionà a la fotografia i a Pineda de Mar, població on residí fins als seus darrers dies. Joan Poch va efectuar una tasca destacada, enregistrant imatges dels esdeveniments festius, socials i de les millores urbanístiques que, de mica en mica, van transformar aquella petita vila en una ciutat de gairebé trenta mil habitants d’avui en dia.

Sí, al Referédum a Can Barça


Hi haurà vot de censura. Ara ja és un fet matemàticament indiscutible. Els pèrits cal·ligràfics van aturar ahir al vespre la seva feina amb una xifra de 7.835 signatures validades, 1.953 més que el mínim exigit de 5.882.

jueves, 5 de junio de 2008

ERC Malgrat presenta dos mocions avui al ple

1/ Que es faci un estudi per a la creació d'horts urbans
Es tracta d'un tema que ERC ja va proposar durant la campanya electoral: la creació d'horts urbans. En aquesta moció, es proposa la creació d'una comissió multidisciplinar (tècnics, representants dels grups municipals, associacions de veïns, etc.) que s'encarregui de fer l'estudi de viabilitat per a la creació d'horts urbans a Malgrat.

2/ L'habilitació de sales d'estudi en època d'exàmens
Habilitar algun espai al poble per tal que els estudiants o les persones que ho desitgin puguin utilitzar-lo com a aula d'estudi.
Si voleu més informació a la seva web: http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=312

miércoles, 4 de junio de 2008

Gespa artificial per a tots

L’equip de govern de Blanes (CiU, PDB i PP) ha aprovat inicialment el projecte tècnic per a la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de Can Borell.
El projecte ha estat adjudicat i redactat per l’empresa ESTOL Consultors, SL, i té un cost total de 714.144,31 euros. L’actuació comprèn l’ajust de mides del camp d’acord amb la Federació i tots els treballs necessaris per a la instal·lació de la gespa artificial, anivellament, sistema de rec, inclòs dipòsit i equip d’impulsió, paviments (aglomerat i gespa) i paviment de formigó en els terrenys annexos al camp, amb la finalitat de no contaminar amb sauló la zona de joc.
Amb la instal·lació de la gespa artificial el govern de Blanes aconsegueix l’objectiu d’acabar amb tots els camps de futbol de terra que hi havia, ja que el de Can Borell era el darrer que
faltava. La implantació de gespa implica una millora molt important i possibilita una més àmplia i més adient utilització del camp, a més que cobreix una necessitat urgent per a la
promoció turístico-esportiva de la ciutat, ja que els camps de terra han quedat obsolets davant estades o torneigs internacionals.
D’altra banda, l’equip de govern de Blanes ha aprovat el projecte de fonamentació i murs de contenció per a una graderia i locals al mateix camp de futbol de Can Borell per a, en un futur, construir-hi les graderies. El cost total del projecte es de 94.032,88 euros.

Felicitats Obama!!!


El senador Barack Obama s'ha proclamat candidat demòcrata per a la presidència dels Estats Units, al aconseguir els 2.118 delegats que necessitava per derrotar a les primàries la seva contrincant, Hillary Clinton. En les últimes primàries demòcrates celebrades aquesta dimartst, Obama ha guanyat a Montana i Clinton, a Dakota del Sud."Avui acaba una travessa històrica i en comença una altra, una travessa que portarà un nou i millor dia per als Estats Units. Avui puc ja dir-los que seré el candidat demòcrata per a la presidència dels Estats Units", ha dit Obama, el primer afroamericà amb possibilitats reals d'arribar a la Casa Blanca.Des de Sant Paul, a Minesota, on se celebrarà la convenció republicana el pròxim mes de setembre, Obama ha agraït Hillary per "haver inspirat a milions de votants". "La senadora Clinton ha fet història en aquesta campanya, no només perquè és una dona que ha fet una cosa que ninguna altra havia aconseguit, sinó perquè és una líder que inspirada a milions de nord-americans amb la seva fortalesa, el seu coratge i el seu compromís amb les causes que ens han portat fins aquí", ha assenyalat.Durant el seu discurs, Obama ha atacat el candidat republicà, John McCain, que l'ha acusat de voler seguir amb la mateixa política del president George W. Bush.

IV Jornades Econòmiques

A partir de demà dijous i divendres proper es celebrarà la quarta edició de les Jornades Econòmiques que organitza la regidoria de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Pineda de Mar. Les Jornades s’inauguraran dijous a la tarda amb una conferència a càrrec de l’arquitecte Josep Maria Carrera. És previst que la consellera de Treball, Mar Serna, sigui l’encarregada de cloure les Jornades divendres al migdia. Totes les xerrades es portaran a terme a la sala de plens i les places són limitades.
La present edició té l’objectiu de fer una anàlisi real del territori per tal d’aconseguir una millor projecció empresarial, afavorir la captació de nova activitat econòmica i refermar l’existent, ja sigui comercial, turística, de serveis, o activitat industrial. És per això que les microconferències que s’han programat per dijous a la tarda s’emmarquen en aquests eixos bàsics de l’activitat econòmica i comptaran amb la presència del president executiu de MRW, Francisco Martín, el sotsdirector General de Planifiació i Organització de la Formació Professional, Josep Lluís Espinós, i el director acadèmic de l’Escola Universitària del Maresme, Jordi Martí.
Divendres al matí hi ha programada una taula rodona sobre la visió social de l’urbanisme a càrrec del director de l’àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Ramon Sidera, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Edurne Macazaga. Les Jornades també tractaran les estructures econòmiques i empresarials del territori. En aquest cas hi haurà una taula rodona amb el secretari General de CCOO, José Cachinero, el secretari General d’UGT, José Antonio Alcaide, el delegat de l’Àrea de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme, Bernat Costa, i el secretari General de la FAGEM, Albert Vidal.
Finalment, Josep Berbel, director del Servei d’Ocupació de Catalunya pronunciarà una conferència sobre la planificació estratègica territorial: “Les noves polítiques actives d’ocupació”. Mar Serna, consellera de Treball, serà l’encarregada de cloure la quarta edició de les Jorandes.

martes, 3 de junio de 2008

125 aparells més de teleassistència

L’alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), ha signat recentment un conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona per ampliar el servei de teleassistència al municipi.
El conveni preveu que durant aquest any s’assignin 125 aparells a aquells ciutadans que ho necessitin (per a persones grans o amb disminucions). El programa de teleassistència domiciliària va adreçat a les persones amb necessitats específiques que per motius de salut,
aïllament social, familiar o geogràfic, necessitin aquest suport per tal de pal·liar aquestes situacions de risc i possibilitar la permanència en l’entorn de vida habitual.
El cost total d’aquest programa es preveu en un màxim de 20,87.- euros per unitat al mes durant aquest any. El finançament bé donat en un 65% per l’IMSERSO, un 15% la Diputació de Girona i el 20% restant a càrrec de l’Ajuntament de Blanes.
La regidoria de Benestar i Família que dirigeix Montse Pasquina vol amb aquesta ampliació donar cobriment a una de les necessitats d’un sector molt concret de la societat blanenca.

Jornades sobre eficiència energètica

La trobada, que es fa el matí del dijous 12 de juny al Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar, està orientada a promotors, constructors, arquitectes, tècnics i enginyers, amb l’objectiu de donar a conèixer la nova normativa i les exigències tècniques requerides en instal·lacions energètiques en edificis residensials plurifamiliars.

La jornada promoguda per l’empresa maresmenca Instal·lacions J. Nogueras i l’empresa LEAKO, servirà per exposar les últimes novetats en sistemes energètics respectuosos amb el Medi Ambient per als seus clients. La trobada es realitza en col·laboració amb l’Associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració (ACTECIR), i la participació de l’Institut Català de l’Energia de la Generalitat (ICAEN)

Programa de la jornada:
En primer lloc s’exposarà l’actual marc normatiu existent com el Codi Tècnic de l’Edifidicació (CTE), el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en Edificis (RITE) i el Decret d’Ecoeficiència.
Dins l’apartat d’Eficiència energètica s’abordaran solucions tècniques innovadores per obtenir una millor qualificació energètica, com sistemes amb captació solar, calderes de condensació i aire condicionat amb refredadora d’aigua. Cal destacar dins aquest apartat la ponència sobre ajuts de l’administració per a inversions en estalvi i eficiència energètica destinats a constructors i empresaris, a càrrec de Lluis Soravilla de l’ICAEN.
El tercer gran apartat en la jornada promoguda per ABB Automation Products serà la domòtica, el conjunt de sistemes capaços d’automatitzar una llar en seguretat, benestar, comunicació i energia.

La inscripció a la jornada és gratuïta, però cal confirmar l’assistència als telèfons 902 120 420 (Instal·lacions J. Nogueras) o bé 93 233 24 29 / 30 (ACTECIR) o també a la pàgina http://www.jnogueras.com/ La trobada comença a les 9 del matí i acabarà a dos quarts de dues.

lunes, 2 de junio de 2008

Cinefòrum: La discapacitat intel·lectual

Teatre de Palafolls, 3 de Juny a les 19.00 hores
Pel·lícula: Las llaves de casa
Debat: l'acceptació de la discapacitat.
Convidat: Dr. Climent Giné i Giné, Degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport (FPCEE) Blanquerna, Universitat Ramon Llull
Sinopsi: Víctima d'un part traumàtic, Paolo té una discapacitat física i mental, i ha de viatjar a un hospital de Berlin per seguir la seva rehabilitació. Gianni, acompanya el noi a Berlín amb l'esperança de conèixer el fill que una vegada va abandonar. Allí topa amb Nicole, una dona de caràcter que ha dedicat la seva vida per complet a la cura de la seva filla, també discapacitada. A través de les seves converses, Nicole ajuda Gianni a superar la culpa d'haver abandonat Paolo. Aquesta epifania desemboca en una inesperada i fràgil felicitat entre pare i fill, els quals acabaran descobrint-se l'un a l'altre en un un lloc lluny de casa.

Blanes amplia els servei a l’oficina de l’AMIC

L’equip de govern de Blanes (CiU, PDB i PP) ha adjudicat a l’empresa DAT Informàtica SL, l’ampliació del programa gestió de cues de l’AMIC (Atenció Municipal d’Informació Ciutadana).
L’adjudicació del contracte preveu l’ampliació del programa amb més punts d’atenció i la llicència per aconseguir cites prèvies a l’AMIC per Internet.
Amb aquestes dues accions es preveu disminuir d’una manera important les cues que diàriament pateixen els ciutadans de Blanes que assisteixen a l’oficina de l’AMIC. El cost de l’adjudicació a l’empresa DAT Informàtica ascendeix a 10.065,32.- euros.
L’oficina d’Atenció Municipal i Informació al Ciutadà va entrar en funcionament el 1996 i registra una mitjana de 200 visites diàries.
L’oficina de l’AMIC gestiona tot tipus de sol·licituds, certificats i llicències, a excepció d’alguns temes puntuals de recaptació, els qual es deriven a l’oficina d’atenció al ciutadà
de l’Àrea d’Hisenda de l’Ajuntament.

Concert a càrrec del grup Getsemaní

Divendres, 6 de juny a les 22.30 h a la capella de l’Antiga
XIII Concert de Música a la capella de l’Antiga de Blanes
Concert a càrrec del grup Getsemaní
Preu : 2 €

domingo, 1 de junio de 2008

Tordera puja el rebut de l'aigua

L’ajuntament de Tordera va aprovar dimecres passat la modificació de l’ordenança de subministrament d’aigua potable. L’Agencia catalana de l’aigua imposa a l’ajuntament a pagar la tarifa d’utilització de l’aigua, un cànon que s’aplica per cobrir els costos de la construcció de la dessaladora de Blanes. Cal recorda que l’infraestructura que no aporta aigua a Tordera. Tot i trobar injusta aquesta imposició, el consistori s’ha vist obligat a repercutir la tarifa entre els usuaris. L’ajuntament ha negociat els darrers mesos amb l’agencia catalana de l’aigua per intentar eliminar la tarifa, converses que no han resultat satisfactòries. Davant aquest situació, l’ajuntament proposa incrementar el cost de l’aigua un 4% en el primer i segon tram i en 20 % en el tercer tram. Per altra banda, la quota fixa passarà del 2′54 actuals a 5′25 euros. L’ajuntament de Tordera ha anunciat que continuarà negociant amb l’ACA davant la disconformitat d’aplicar aquesta tarifa. El regidor d’ERC, Bernat Costas va comparar la modificació d’aquesta ordenança, amb la situació en que es troben els càrrecs electes d’ERC quan prenen possessió del càrrec per imperatiu legal. El regidor del MAT, Josep Alsina va mostrar el seu rebuig amb l’imposició de l’agencia catalana de l’aigua. Tot i això, Alsina recordava que les modificacions proposades pel consistori garanteixen que qui gasti més aigua pagui més.En el sentit contrari, es va referir el regidor del PSC, Josep Romaguera que va criticar la manera amb que el govern municipal aplicarà la tarifa imposada per l’ACA.L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va explicar que el consistori s’ha vist obligat a augmentar el preu de l’aigua en contra de la seva voluntat. Fragment tret de la web de Ràdio Tordera

Els torderencs pagaran el rebut de l'aigua més car per pagar la dessaladora que no utilitzan, però es podran consolar amb les paraules del senyor Bernat Costas (ERC) que continua amb la seva prosa encandiladora i justificadora (per allò d'ara dir que sí a tot...). Per la seva part, el batlle insiteix que contra la seva voluntat, i aixó que en el seu moment semblava molt ferm amb la decisió de fer front a les decisions de l'ACA. En definitiva una nova medalla per l'actual govern...