sábado, 31 de mayo de 2008

Festa de la Primavera Socialista

Demà dia 1 els socialistes de Blanes fan la Festa de la Primavera al santuari del Vilar amb la presència de Marina Geli (Consellera de Salut) i Teresa Cunillera (Vicepresidenta 1a del Congrés)

viernes, 30 de mayo de 2008

Dia Mundial Sense Tabac

Aquest dissabte se celebra el Dia Mundial sense tabac. Sota el lema “Joventut sense tabac” la campanya d’enguany se centra en la prevenció entre el jovent. I és que a Catalunya es consolida la tendència a la disminució del consum en joves, tant en homes com en dones. És per això que la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha distribuït als instituts i escoles del municipi una sèrie de postals i cartells en els quals s’informa dels perjudicis que provoca el tabac amb la il·lustració de dos pulmons que reclamen que se’ls ompli de salut.
A la gran majoria dels joves catalans els preocupen els efectes del tabac sobre la salut i estan d'acord en què tothom té dret a respirar un aire lliure de tabac. Segons l’Atenció Primària de l’ICS a Catalunya durant el 2007 més de 2.300 menors de 25 anys van deixar de fumar. En xifres generals un total de 37.757 persones van deixar-ho durant el 2006 i 42.653 durant el 2007.

Regeneración en el PP

jueves, 29 de mayo de 2008

Blanes resol el contracte amb Meca

Blanes resol el contracte d’esponsorització del nedador David Meca pagant 30.000 euros de l’import total contractat que ascendeix a 180.960 euros.”
L’alcalde de Blanes, Josep Trias, (CiU), ha signat la resolució del contracte d’esponsorització que el nedador David Meca tenia amb la localitat de Blanes.
La resolució del contracte es va acordar en un ple municipal on la majoria de grups amb representació al consistori van prendre aquest acord.
Tot i que inicialment el representant del nedador que ha estat un any essent la imatge promocional de Blanes demanava el compliment de la totalitat del contracte, al final de les negociacions s’ha acordat abonar la quantitat de 30.000 euros.
En un primer moment l’Ajuntament de Blanes ja va abonar al nedador 30.000 euros més. La resolució del contracte comporta que l’Ajuntament retirarà en un termini de 15 dies el nom, la imatge i la firma del conegut nedador de les campanyes institucionals, de publicitat o de marketing que hi puguin haver.

miércoles, 28 de mayo de 2008

Acords d’Estiu 2008 a Pineda

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha presentat aquest passat dia 28 de maig la programació dels Acords d’Estiu 2008. Enguany el cicle de música arriba a la vuitena edició i tindrà un total de 13 concerts que començaran el divendres 6 de juny i s’allargaran fins al 5 de setembre. Les actuacions seran al pati de Can Comas els divendres a dos quarts d’onze de la nit. El preu de les entrades individuals serà de quatre euros i els interessats podran adquirir un abonament per a totes les actuacions.
La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i el regidor de Cultura, Francesc Millán, i ha comptat amb la presència de les artistes Sílvia Comes, Àngela Suárez i Mercedes Delclós que han destacat la importància de descentralitzar l’oferta cultural de les grans ciutats.
Les primeres notes dels Acords d’Estiu han començat a sonar aquest matí durant la roda de premsa de presentació que s’ha portat a terme a Can Comas. El cicle d’enguany integra diversos estils que van des del jazz a la música de cambra, passant pel blues, la cançó d’autor, el cabaret, el boogie, el pop, el funky o el tradicional, entre d’altres.
El programa l’obrirà el divendres 6 de juny una actuació de jazz a càrrec de Xavier Dotras Trio que presentarà el seu nou projecte: Vincent. El divendres 13 de juny será el torn per descobrir de què són capaces tres veus i músics experimentats. Lanzt és el resultat de la unió de les veus de Garbiñe Insausti, Oihana Lekuona i Olatz Prat amb els músics Mikel Errazkin, Xabi López, Alaitz Telletxea, Josean Martin Zarko i Juan Exeiza. El dia 20 els Acords retran un homenatge a Joan Brossa amb la representació de música clàssica a càrrec de Brossa Quartet de Corda i el concert Músiques de l’Holocaust. Per tancar el mes de juny un dels baixistes elèctrics més potents del país, Carles Benavent, presentarà la seva nova banda, una proposta artística inèdita en formació de quartet i amb un instrument tan sorprenent com el hang de Ravid Goldschmidth.
Els concerts previstos per al juliol arrencaran amb Sílvia Comes’Band, que avui ha estat present a la roda de premsa per anunciar que el seu primer disc en solitari, Faro, sonarà aquest estiu a Pineda. Sílvia Comes ens presentarà cançons pròpies que s’apropen a un terreny de pop adult, ben vestit i dotat d’una atmosfera confessional. El divendres 11 Mercedes Delclós i Laura Moral interpretaran cançons de cabaret per a veu i piano amb un subtil fil conductor escènic que ens transmetrà suggeriments i sentiments d’històries que expressen la complexitat de la vida. La música llatina tindrà el seu espai el dia 18 amb Jordi Torrents Quartet que ens farà Viure el Moment amb un recull de cartes plenes de nostàlgia. Per acabar el mes de juliol, un altre quartet de corda: Yllana&Ara Malikian. Un grup que presentarà Pagagnini, un espectacle que reuneix en un mateix pla l’humor i la bogeria per la música.
Àngela Suárez portarà l’1 d’agost a Pineda un treball personal i fresc, ¿Qué pasó contigo, nene?, un disc que mostra l’artista en el seu estat més pur. El dia 8 els amants del jazz podran gaudir de Los Kokodrilos, un grup que interpreta l’enèrgica música que sonava a New Orleans els anys 20. La pianista cubana Lissy Álvarez i el seu Quinteto de La Habana arribaran de nou a Pineda per presentar-nos el seu disc, De lo culto, lo popular, que ha tingut molt bona acollida a la seva Cuba natal. I a les portes de la Festa Major, una mica de Blues i Boogie Woogie amb August Tharrats Trio. Finalment, el dia 5 de setembre els Acords d’Estiu obriran de nou les portes a les Jornades Internacionals Folklòriques que clouran el programa d’enguany.

El rey del sumo es europeo

El sumo, la lucha japonesa con siglos de antigüedad y pulcros rituales, andaba revuelto últimamente por dos noticias muy dañinas y sorprendentes, ambas del año pasado: la polémica muerte de un aprendiz de 17 años en pleno entrenamiento y la suspensión en dos torneos del gran campeón Asashoryu por comportamiento impropio de un yokozuna, el máximo rango en esta especialidad de voluminosos luchadores. El mongol alegó lesión, pero fue visto luego jugando a fútbol en su país. Un escándalo mayúsculo en Japón.
En este ambiente enrarecido, Kotooshu, profesional desde 2002, es una bocanada de aire nuevo y fresco. El búlgaro, de 25 años y nombre real Kaloyan Mahlyanov, se convirtió el sábado en el primer europeo en ganar una Copa del Emperador, los Grand Slams del sumo. Es una barrera más que cae en la apertura progresiva que está viviendo esta disciplina. Castigado por las lesiones los dos últimos años, Kotooshu llegó al Gran Torneo de Verano de Tokio con riesgo incluso de perder su condición de ozeki, el segundo grado de excelencia, pero se lució hasta ganar la Copa con un total de 14 victorias –entre ellas ante los dos únicos yokozuna del momento, Hakuho y el citado Asashoryu– y una única derrota frente a Aminishiki.
Kotooshu es una celebridad en Japón e incluso cuestión de Estado en Bulgaria. "Él es un orgullo nacional y estoy seguro de que su victoria intensificará más las relaciones entre Japón y Bulgaria", afirmó el embajador Blagovest Sendov. Entrenado por su padre, Kaloyan comenzó en la lucha grecorromana –oro europeo de su categoría con 14 años– y entró luego en la Academia de Deporte de Bulgaria. "La sala de entrenamiento de lucha y sumo era la misma. ¡Todo empezó como una broma!", recuerda él sobre sus inicios en el sumo. Optó a los Juegos de Sydney-2000, pero no fue al exceder el límite de 120 kgs. de peso. "Elegí el sumo porque puedes comer todo lo que quieras, mientras que en la lucha siempre tenía que vigilar para mantener elpeso", asegura Kotooshu, un 'armario' de 2,02 m. y 157 kgs., fuerte pero ligero en comparación a otros: a Konishiki, el más pesado (275 kgs.), le pusieron de apodo 'Bomba de carne".
A pesar del éxito, hay debate sobre si este 'David Beckham del sumo' será un campeón sólido o sólo esporádico. El búlgaro tendrá en el torneo de Nagoya, en julio, la oportunidad de acallar bocas. Si ganase, enlazaría dos grandes títulos seguidos y daría un gran paso para su consagración definitiva: adquirir el estatus de yokozuna http://www.sport.es/

martes, 27 de mayo de 2008

30 pisos més la borsa d’habitatge Jove de Blanes

La tinenta d’alcalde de Benestar i Família, Salut, Emancipació Juvenil, Solidaritat i Cooperació, Montse Pasquina, de l’Ajuntament de Blanes, ha firmat recentment un conveni amb el gerent de l’empresa BARONIA, Xavier Ripoll.
Segons el conveni, la Borsa Jove d’Habitatge amplia la seva capacitat amb 30 pisos ubicats al C. d’Espronceda del barri de la Plantera. Amb la vigència del conveni es passa als 90 pisos dels 60 de què es disposava en l’actualitat. D’aquests, 52 ja estan llogats.
La firma d’aquest conveni permet, per tant, ampliar la borsa tot posant a disposició dels joves pisos d’una i dues habitacions que fan entre 43 i 80 m2. El preu del lloguer d’aquests habitatges va dels 380 euros als 500 euros. El nombre de pisos que es posa a disposició dels joves ha anat creixent els darrers anys: l’any 2006 hi havia 6 pisos per a aquesta finalitat; 26, l’any 2007 i 60 el primer semestre del 2008. La intenció de la regidoria és ampliar encara més el nombre de isos de lloguer per a joves amb la firma de més convenis ’aquestes característiques.

Per a més informació i declaracions: Servei de premsa, Tel.: 972 37 93 36

Defensa Personal per a Dones

Taller per a dones que volen aprendre a defensar-se a càrrec de la Policia Local de Palafolls
Dates i horaris : dies 3 i 6 de juny de 19h a 21h.
Lloc: Casal de la Dona, Forum Palatiolo s/n, Palafolls
Coordinador i ponent del taller: Marc Peña i Sánchez, sergent en cap.
Professor: Joan Enric Miranda Martínez, policia local de Palafolls i cinturó negre de Jiu - Jitsu.

Totes les dones del municipi de Palafolls estan convidades al taller de defensa personal. Les persones interessades han de portar roba esportiva i ganes d’aprendre. Als assistents al taller de defensa persona, se’ls lliurarà un esprai de defensa personal.
Policia Local de Palafolls: 937657600

lunes, 26 de mayo de 2008

Dia Internacional de la Salut de les Dones

Pineda de Mar ha preparat un seguit d’actes al voltant del Dia Internacional de la Salut de les Dones, que es celebra el dia 28 de maig dins el marc del projecte “Dones sanes, dones sàvies”. La programació arrenca el dimarts 27 i es clourà el dilluns 2 de juny. Aquesta jornada mundial es remunta a Costa Rica, al maig del 1987, i està dirigida a defensar els drets i la salut de les dones. Dimarts 27 a les set de la tarda es farà una xerrada sobre “L’estrès a la vida quotidiana”, a càrrec de Núria Arasa, psicòloga del Casal de la Dona. Dijous 29, també a les set, a l’Auditori de Can Comas hi ha una conferència sobre “La salut des d’una perspectiva de gènere”, a càrrec de Francis González, de l’entitat El Safareig. En aquesta xerrada es posarà de manifest que la salut no afecta de la mateixa manera a homes i dones i, per tant, aquest espai ha de permetre veure la salut des d’una altra perspectiva.
Finalment dilluns 2 de juny s’ha programat una nova xerrada. En aquest cas s’informarà sobre el “Programa de cribratge de cèrvix. Prevenció i detecció del càncer de coll uterí”, i anirà a càrrec de Maria Teresa Vidal i Ainoa Borràs, del programa d’Atenció a la Dona del Maresme.

sábado, 24 de mayo de 2008

Josep Maria Massons, Creu de Sant Jordi 2008

El doctor Josep Maria Massons i Esplugas, fill adoptiu de Santa Susanna, ha estat guardonat enguany amb la Creu de Sant Jordi per la seva gran contribució a la medicina, concretament durant els anys de la Guerra Civil, quan va treballar en el primer servei d’urgències hospitalàries de 24 hores de l’Estat espanyol, als Serveis de Cirurgia de l’Hospital Clínic. Durant aquells anys va aconseguir molt de prestigi pel seu innovador tractament pels ferits de bala.
Massons va néixer a Valls (Tarragona) l’any 1913 i s’instal·là a Barcelona per exercir de metge. Malgrat tenir la seva residència a Barcelona, la seva vida ha estat lligada a Santa Susanna, on passava els caps de setmana i èpoques de vacances amb la seva família a la masia Rabassa. També va ser a Santa Susanna on es va casar en segones núpcies amb Leocadia Rabassa Raab, nascuda a New York, última titular d'unes terres a Vallxirau que la seva família cultivava des de 1280.
A banda de la seva faceta com a metge, Massons és un historiador brillant. Destaquen els seus treballs d’història de la medicina i, també, sobre la història de Santa Susanna, que va plasmar en el llibre La Història de la Vila de Santa Susanna, editat per l’Ajuntament de Santa Susanna l’any 2000. Pel seu valuós treball sobre el municipi, li fou concedit el títol de Fill Adoptiu de Santa Susanna i la Medalla d’Or de la Vila per resolució plenària de 18 d’abril de 2001. D’altra banda, el Ple de la Corporació, en sessió de 27 de setembre de 2007, va recolzar la petició de concessió de la Creu de Sant Jordi promoguda per la Societat Catalana d’Història de la Medecina, l’Acadèmia i Laboratori de Ciències Mèdiques i la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.
El doctor Massons és també autor de nombrosos treballs publicats en diferents revistes, sobretot en la revista Gimbernat, òrgan de la Societat Catalana de la Història de la Medicina, que va presidir durant quatre anys. Està en possessió de la Cruz del mérito militar i la Cruz del merito aeronàutic, pel seu llibre Historia de la Sanidad militar española. I és membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

viernes, 23 de mayo de 2008

Nuevo distintivo ACEP Palafolls

L'ACEP de Palafolls ha instalado en sus establecimientos para que los clientes sepan que pertenecen a una associación del pueblo y para el pueblo unos nuevos distintivos. 43 socios que trabajan para promocionar el comercio en Palafolls.

Disponen de una junta y colaboradores con muchas ganas de hacer cosas, por ello si alguien quiere entrar puede hacerlo llamando al Tel.: 629 292 331 (Presidente) o pueden asistir a reuniones sin compromiso.

jueves, 22 de mayo de 2008

Nova Web de Ràdio Marina

Ràdio Marina ha posat avui en marxa la seva renovada pàgina web a disposició dels oients. Amb un disseny senzill, clar i entenedor, un dels principals objectius que es persegueixen amb aquesta iniciativa és construir, a poc a poc, un espai virtual que creï comunitat. Per poder crear aquest espai de trobada, s’ha volgut dissenyar una web que vetlli al 100% per la usabilitat, un concepte basat en una accessibilitat eficaç i en la facilitat de navegació.
Tot plegat, a més, seguint la línia corporativa de l’empresa que gira al voltant dels colors blau, groc i blanc, i que transmet elegància, proximitat, dinamisme i compromís amb la informació, la bona música, la cultura, el medi ambient, les persones, els oients... I és que Ràdio Marina vol premiar l’audiència pels 25 anys de fidelitat, regalant-li i garantint-li un espai virtual on també hi podrà fer sentir la seva veu. L’oient ja podrà dir quina és la música que li agradaria escoltar a la ràdio, podrà participar en un munt de sortejos i concursos, podrà gaudir de la programació en qualsevol lloc a través de la ràdio online i a qualsevol hora amb la ràdio a la carta, podrà conèixer qui som i què fem, podrà estar al dia, podrà, en defintiva, sentir la Ràdio més a prop i fer-la seva. http://www.radiomarina.com

miércoles, 21 de mayo de 2008

Final de La Lliga de les Escoles

El proper dissabte 24 de Maig a les 17'30 hores tindrà lloc al Pavelló Germans Margall de Malgrat de Mar la gran final de LA LLIGA DE LES ESCOLES, una iniciativa del programa de Ràdio Malgrat GOL SUD per fomentar el coneixement del món de l'esport entre els alumnes de primària de les diferents escoles malgratenques.
La Lliga de les Escoles és un concurs radiofònic que s'ha desenvolupat durant tot l'hivern cada dilluns dins el programa GOL SUD, en el qual equips de 5 alumnes representants de les seves respectives escoles responien preguntes relacionades amb el món de l'esport. Els 3 millors equips de la fase regular s'han classificat per la final, en la qual es preparen moltes sorpreses tant pels participants com pels assistents a la gran festa.
Si necessiteu més informació us podeu adreçar a Ràdio Malgrat (937654148) o al mòbil 669596618.

Jornada de portes obertes al Centre Ocupacional El Vilar

En el marc dels actes que s'han programat al llarg de l'any amb motiu del 40 aniversari d’ASPRONIS, el Centre Ocupacional El Vilar celebra una jornada de portes obertes el proper divendres 23 de maig. A partir de les 15h, es podrà visitar el centre, es farà una xocolatada popular, hi haurà exposicions d'imatges de l’activitat del centre i música per amenitzar la festa.
DIA I HORA: Divendres, 23 de maig de 2008, a les 15h.
LLOC: CENTRE OCUPACIONAL EL VILAR
Mas Borinot, s/n Per arribar-hi, cal anar fins a la rotonda del supermercat Mercadona de la Crtra. Costa Brava, seguir pel carrer Giralda (farmàcia) i després per Mas Borinot, en sentit ascendent a la muntanya, fins a la cruïlla amb el carrer Lledoner.

Blanes amplia les línies 2 i 9 fins al CAP II

L’empresa de Transports Municipals de Blanes ha posat en marxa recentment una ampliació de dues de les seves línies de transport. En concret són les línies 2 i 9 que ara arriben fins al Centre d’Assistència Primària (CAP) de la Plantera.
Les noves parades de bus estan situades a l’Avinguda d’Europa i al Carrer d’Ernest Lluch i la seva freqüència de pas és de 20 minuts. La posada en marxa d’aquesta ampliació dels serveis de bus s’ha fet a conseqüència de la ubicació del CAP, que es troba situat al Cap damunt d’un carrer amb una forta pendent i que dificulta l’accés, en especial a persones grans o amb problemes de mobilitat. Amb aquesta ampliació, per tant, es pretén facilitar als ciutadans l’accés al CAP.

martes, 20 de mayo de 2008

Vacances en Pau 2008

Trobant-nos en la proximitat de les Colònies per a infants Sahrauís i dins el projecte Vacances en Pau pel 2008, us demanem la vostra col·laboració, ja que una vegada més, i ja és el 12é.any, des de la Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara duem a terme a la nostra població Malgrat i els sis pobles de l'entorn, com Palafolls, Tordera, Sta.Susanna, Pineda, Calella i St.Pol. Esperant que no sigui massa enrenou per a vosaltres, des de la A.S.M.S. i en nom dels refugiats sahrauís, GRÀCIES. 33 anys són molts. No els voldríem pas que seguíssin com a refugiats, que com bé diu la declaració dels DD.HH. tot poble té dret a la llibertat i per tant, els Sahrauís són els únics que ténen el dret a decidir el seu futur com a poble.

lunes, 19 de mayo de 2008

Festa de la Solidaritat al Mas Prat de Palafolls

El proper dia 7 de juny l’AMPA de l’escola CEIP MAS PRATS, celebra la festa de la solidaritat, oberta a tothom. Aquest any està relacionada amb el món del circ.
El programa de la festa es el següent:
17:00 obertura de portes
18:00 actuació de la companyia de pallassos FIL I DIDAL
19:15 jocs de cucanya
21:00 botifarrada popular
Punts de venta anticipat de tiquets a partir del 26 de maig a:
- Granja Iker
- El Café de Palafolls
- Administració de Loterias de Palafolls
- Porta de l’Escola Mas Prats cada tarda a les 15:00 hores, aquí també es farà la venta de samarretes


Els diners recaptats aniran destinats al projecte de Kosovo de "Pallassos Sense Fronteras"
Us esperem!!!

El C.F. Pineda a Primera Regional

L’Ajuntament de Pineda de Mar va organitzar un acte de reconeixement als jugadors, tècnics i junta directiva del CF Pineda per haver aconseguit el primer lloc de la classificació de la Segona regional i l’ascens de categoria. El consistori pinedenc va aprofitar la celebració de la Fira d’Entitats per convocar la plantilla pinedenca diumenge a la tarda al patí de Can Comas i l’alcalde, Xavier Amor, va lliurar una placa commemorativa al president de l’entitat, Tino Medina. El regidor d’Esports, Francesc Millán, també va felicitar els membres de la plantilla pel seu esforç i dedicació durant la temporada i va emplaçar-los a fer una bona campanya a Primera Regional. El mateix diumenge al matí es va disputar el derbi Poblenou 2000-CF Pineda que va acabar amb victòria per la mínima (1-0) de l’equip del Poblenou.

sábado, 17 de mayo de 2008

La captura de gambes a Blanes

Segons publica el Diari de Girona un estudi efectuat per diferents científics de l'Institut de Ciències del Mar i del centre d'Estudis Avançats de Blanes ha descobert com els corrents marins són els responsables de la fluctuació de les captures de gambes en el litoral català. Durant la presentació dels resultats de l'estudi integral de la gamba en el canó de Blanes, els científics han assegurat que la desaparició de la gamba de fa tres anys -durant l'hivern de 2005- va ser deguda a una «correntada marítima» cíclica, que es repeteix cada sis anys aproximadament, que arrossega tots els exemplars d'aquesta preuada captura cap al fons del mar, a molta més profunditat de l'habitual.«Hi havia moltes teories sobre la desaparició de les gambes -que si morien, sentien terratrèmols submarins, etcètera- però la resposta final han estat aquestes fortes corrents marítimes, que es repeteixen de forma cíclica al nostre litoral», ha comentat Pere Puig, geòleg de l'Institut de Ciències del Mar. «Són corrents d'aigua freda que venen del golf de Lleó i es canalitzen a través dels canons marins de Palamós i Blanes, amb velocitat que superen el metre per segon, arrossegant tot el que troben al seu pas, gambes incloses», ha continuat Puig. Segons el científic blanenc, aquestes correntades depenen en gran mesura de la situació atmosfèrica exterior.En hivern freds i secs, l'aigua de la superfície del mar es refreda ràpidament, cosa que fa augmentar la seva densitat i el seu pes. Aquest efecte d'inversió tèrmica crea una forta corrent descendent que arrossega tot el que troba al seu pas. Això va succeir durant els anys 1999 i 2005 -dos anys amb hiverns rigorosos- que van coincidir amb la desaparició de la gamba en el litoral català. «Aquest corrent, que pot durar dos mesos, les arrossega fins a més de 2000 metres de fondària i les dispersa», ha comentat Puig. «És com si emigressin per un fort temporal i després progressivament tornen al mateix lloc», ha puntualitzat el científic de l'Institut de Ciències del Mar.El que encara no es pot dir del cert és quan tornaran a desaparèixer les gambes, «perquè es tracta d'un fenomen oceanogràfic que depèn d'un fenomen climàtic». «Creiem que el cicle és de sis anys però pot haver-hi una mena de singlot i allargar-se el cicle fins als deu o onze anys», ha reflexionat Puig en veu alta. «L'última corrent marina va ser el 2005 i podem pronosticar, sense cap certesa, que la propera manca de gambes pot ser cap a l'any 2010 o 2011», ha aventurat el científic blanenc.

viernes, 16 de mayo de 2008

Nou Cap a la Policia Local de Pineda de Mar

Carles Santacreu s’ha posat al capdavant del cos amb l’objectiu de modernitzar-lo i posar en marxa la Policia de Barri.
L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el regidor de Seguretat Pública i Mobilitat, Francesc Martín, van presentar aquest dilluns a la tarda el nou cap de la Policia Local, Carles Santacreu, a la resta de la plantilla. Santacreu arriba a Pineda amb la voluntat d’acabar de posar en marxa el projecte de la Policia de Barri, així com modernitzar els serveis que presta el cos policíac. Carles Santacreu ha ocupat fins ara diversos llocs de comandament a les Policies Locals de Mataró, Sant Pol i, durant els darrers anys, a Olot.
A través de la Policia de Barri el govern pinedenc vol impulsar un nou model de
seguretat pública, basat en la proximitat al ciutadà, la qualitat de servei, la presencia d'agents al territori i la coordinació amb la resta de serveis municipals. Per això, durant els propers mesos es portarà a terme la selecció i formació del personal, l’organització
dels districtes policials en què es dividirà el municipi i el disseny del procediment de treball específic dels nous agents. La voluntat del govern municipal és que aquest servei entri en funcionament l'any 2009.

jueves, 15 de mayo de 2008

Denuncian dos camps de golf

Els inspectors de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han aixecat prop de 50 actes d'inspecció a Girona des que es va aprovar el decret de sequera ara ja fa dos mesos। Entre els denunciats hi ha dos camps de golf per haver utilitzat l'aigua potable de la xarxa per regar la gespa verda dels terrenys। A partir d'aquí s'avaluarà si realment s'ha comès una infracció i, en tal cas, si cal obrir un expedient sancionador. Les competències per aixecar aquesta mena d'actes, però, és compartida amb els ajuntaments. La Generalitat, a través de l'ACA, ha aixecat actes a centrals o minicentrals elèctriques, per un suposat mal ús dels pous o per utilitzar aigua de la xarxa per regar camps de golf. Des de les competències municipals, es vigila que per exemple que no es netegin els cotxes, no s'omplin piscines o que no es reguin els jardins. En aquest sentit, el director de la Consellereia de Medi Ambient a Girona, Emili Santos, va explicar ahir, a Ràdio Girona, que en alguns casos la Generalitat no té competències per actuar i que per això tramitarà les denúncies als ajuntaments perquè avaluïn si han de sancionar o no els ?infractors. Santos és partidari de posar multes exemplars però en molts casos reconeix que serà difícil demostrar aquestes infraccions. "S'ha de poder demostrar quin és l'origen d'aquella aigua. Si és una aigua d'abastament, nosaltres donem per suposat que cal fer l'anàlisi química per poder-ho provar. I després de provar-ho tirar endavant un expedient sancionador". I, en funcio de l'expedient, va afegir, "s'haurà de mirar quines circumstàncies hi ha en cada cas. És a dir, mirar si és una empresa o una persona, si és la primera vegada o si es feia negoci". D'altra banda, Santos va considerar que tant els ajuntaments com els ciutadans han demostrat "un alt sentit de conscienciació i implicació" respecte al problema de la sequera. http://www.diaridegirona.cat/

martes, 13 de mayo de 2008

100+Tu

El passat cap des setmana del 10 i 11 de maig tot l'Agrupaments Ecolta Flos i Calcat han estat a la trobada dels 100+Tu, al Castell de Sant Ferran a Figueres. Una sortida que malgrat la pluja, va anar molt bé, vam fer moltes activitats i van conèixer d'altres llops/daines, rangers/guies, pioners/caravel·les i trucaires d'altres caus de la demarcació a més a més d'aprendre una mica més el que suposa formar part d'un agrupament de Minyons Escoltes. De les coses que vam fer per exemple van ser: conèxer als H2O, la Dra. Augia, vam fer un cercavila per carrers de Figueres, vam fer jocs de coneixença amb d'altres caus, una gimcana, vam veure un espectacle de dansa, ens vam mullar, vam riure, vam ballar a la nit, vam escoltar i veure un conte d'un monstre i una illa, vam jugar a jocs gegants, vam fer tallers i més coses que no ens enrecordem!!! però el que si que podem dir es que va ser tota una experiència!!!!

viernes, 9 de mayo de 2008

L’IBI a Blanes

El PSC denuncia que l’IBI a Blanes s’apuja de mitjana un 7% tot i que l’ordenança preveu un 2,8%.
Tal i com va denunciar el PSC en el moment d’aprovació de les ordenances fiscals i del calendari del contibuent, l’IBI s’ha apujat una mitjana d’un 7%. Aquest fet el poden comprovar tots els ciutadans, que són propietaris d’algun immoble, en el rebut de l’IBI que aquests dies els està arribant a casa i que correspon, pels domiciliats, al 50% del cost anual.
El govern, CiU-PDB-PP-ERC, va voler fer veure que només pujava l’IPC(2,8%) i això ha quedat demostrat, com ja deia el PSC, que era mentida ja que la pujada correspon a una mitjana d’un 7% i és deu als següents fets:
· 2,8 aplicant l’ordenança
· 2% d’increment del valor cadastral del sol
· Supressió del 2% de bonificació pels domiciliats
En un moment de recessió econòmica en que moltes famílies han de suportar un increment de les despeses hipotecàries i del cost de la vida en general, el govern de CiU actua com una organització sense escrúpols ni miraments i sense la més mínima sensibilitat social.
Insistir que a part del 2,8% d’augment establert per l’ordenança i del 2% d’augment del valor cadastral del sol, el govern ha suprimit la bonificació per domiciliació que era d’un 2% com ja s’ha dit, i també el fraccionament en quatre vegades que va ser una mesura introduïda pel govern del PSC per donar facilitats a tota la ciutadania, especialment a la més feble.
Els fets ens demostres que a Blanes hi ha un govern de dretes pur i dur i que fa política de dretes pura i dura i que, incomprensiblement, compte amb el suport incondicional d’ERC en totes i cadascuna de les accions i mesures antisocials que adopta.

100 + TU i d'altres

Com molts ja sabeu l'any passat es va celebrar el Centenari de l'Escoltisme amb diversos actes. Aquest any a nivell de Demarcació de Girona, a la qual pertany l'Agrupament Escolta Flos i Calcat s'està preparant una GRAN FESTA, tots els caus de la Demarcació farem una sortida conjunta el 10 i 11 de maig al Castell de Sant Ferran de Figueres. Podeu anar seguint les darreres novetats al web del 100+TU.
Sortirem d'Arenys de Mar tel dissabte a 2/4 de 8 del matí a l'estació de Renfe i tornarem el diumenge cap a les 7 de la tarda.
La unitat de Rangers i Guies del nostra agrupament van guanyar en la Modalitat "MILLORA DE L'ENTORN NATURAL" el segon premi, dotat amb 1300 Euros, per el projecte de "condicionament i neteja de la zona verda de l'Hort del Bisbe de Can Quintana, per a la posterior plantada popular d'arbres i arbusts." Estem molt contents perquè representa el reconeixement a tot un bon esforç educatiu!
També esmentar que la unitat de Llops i Daines el passat pont van anar a fer una sortida de tres dies a la Granja Escola Can Girona per a coneixer més a fons la natura (arbres, plantes...) i els animals tipics de granja, ja que l'ambientació triada pels nens aquest anys es la natura i els animals.

Vacances en Pau 2008

Trobant-nos en la proximitat de les Colònies per a infants Sahrauís i dins el projecte Vacances en Pau pel 2008, us demanem la vostra col·laboració, ja que una vegada més, i ja és el 12é.any, des de la Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara duem a terme a la nostra població Malgrat i els sis pobles de l'entorn, com Palafolls, Tordera, Sta.Susanna, Pineda, Calella i St.Pol. Esperant que no sigui massa enrenou per a vosaltres, des de la A.S.M.S. i en nom dels refugiats sahrauís, GRÀCIES. 33 anys són molts. No els voldríem pas que seguíssin com a refugiats, que com bé diu la declaració dels DD.HH. tot poble té dret a la llibertat i per tant, els Sahrauís són els únics que ténen el dret a decidir el seu futur com a poble.

viernes, 2 de mayo de 2008

Cinefòrum. La discapacitat intel•lectual

Dimarts 6 de maig, a les 19h, es projectarà la segona pel·lícula del Cicle de cinema sobre discapacitat al Teatre de Palafolls que ASPRONIS ha programat amb motiu del 40è aniversari com a entitat.
En aquesta ocasió, la cinta és ¿Qué tienes debajo del sombrero?, un documental produït per Julio Medem que explica la vida de Judith Scott,una escultora nord-americana de 62 anys a qui li arriba el reconeixement internacional després de viure 36 anys en una institució psiquiàtrica. Judith té a Síndrome de Down i és sordmuda. La seva història, narrada per la seva germana bessona, Joyce, sense discapacitat, és el detonador d’una pel·lícula que viatja al Creative Growth Art Center de Califòrnia i descobreix altres personatges que com Judith busquen expressar-se a través de l’art. ¿Qué tienes debajo del sombrero? és una reflexió sobre l’aïllament que pot provocar una discapacitat, i com mitjançant l’art s’aconsegueix restaurar la comunicació.
Després de la projecció del documental, l’artterapeuta professional Alícia Expósito aportarà la seva visió tècnica sobre la pel·lícula i respondrà les preguntes que sorgeixin entre el públic assistent. Alícia Expósito és Coordinadora de Recerca de Grefart (Grup de Recerca i Formació en Artteràpia), i Coordinadora i docent del Postgrau i del Màster en Artteràpia de la Fundació Universitat de Girona.

X Screamin Festival a Pineda de Mar

Pineda de Mar tornarà als rebels 50 l'última setmana de maig de la mà de l’Screamin' Festival. Una cita musical fora del comú, molt lluny dels festivals massificats i amb un ambient retro que decorarà els carrers de la vila.
Els seus assistents, més de 2.000, arriben des de 20 països diferents per gaudir d'una cita anual que s'ha convertit en un clàssic del circuit mundial del Rock and Roll. Un festival que competeix amb cites tan destacades com Las Vegas, USA o Londres. El concepte de turisme musical cobra en aquest esdeveniment el seu màxim protagonisme. Pineda de Mar ofereix als seus visitants un municipi turístic i que els permet seguir amb l'estil de vida que els mou, que gira completament entorn del primer Rock and Roll, el nascut al sud dels Estats Units fa ja 50 anys.
Tenint en compte que es tracta d'un estil musical que va veure la llum fa més de 5 dècades, és fàcil imaginar el tipus de públic assistent al festival, en el qual s’hi pot trobar gent de més de 60 anys que recorden el naixement i revolució musical del Rock and Roll, fins a les generacions més noves que ronden els 25 anys.
Els assistents a l’Screamin Festival solen vestir íntegrament amb robes originals de la dècada daurada del Rock and Roll o amb reproduccions exactes, llueixen tatuatges a l'estil clàssic, condueixen cotxes clàssics i, fins i tot, decoren les seves cases a l'estil de fa mig segle.