jueves, 21 de febrero de 2008

Gospel Viu a Tarragona

Gospel Viu! gospelsensefronteres
THE GOSPEL X-PERIENCE!

Dissabte, 8 de març 2008, 22:00

Palau de Congressos de Tarragona - Auditori August

El MIC ha complert amb els acords amb Blanes

Davant les acusacions d’incompliment de conveni per part del MIC, fetes als mitjans de comunicació pel regidor d’esports de l’Ajuntament de Blanes, Anselm Ramos, la organització del MIC vol donar a conèixer públicament i amb detall el contingut del contracte signat amb el Consistori blanenc.
Blanes era seu del Mundialet de Futbol de la Costa Brava, MIC, des de l’any 2003. A mitjans de desembre de l’any passat, des de l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Blanes es comunica al MIC que no renovarà el conveni al·legant que l’actual govern del municipi preveu una altra política esportiva al municipi.
El grup municipals socialista presenta una moció al Ple demanant que Blanes continuï com a seu del MIC, que també rep el suport d’ICV, al·legant la importància esportiva d’aquest torneig, considerat com un dels millors del món de futbol base, i l’impacte turístic que suposa pel municipi. L’equip de govern tomba la moció però posteriorment el regidor d’esports Anselm Ramos afirma que el MIC incomplia el conveni.

La història del MIC a Blanes
El novembre de l’any 2002 es va signar un conveni de col·laboració entre el CD Blanes i AE MICFootball per concretar la utilització de les instal·lacions del camp de futbol municipal per la disputa del partits del MIC 2003 amb la cessió d’aquestes instal·lacions de forma gratuïta.
Aquest mateix mes de novembre de l’any 2002, l’Ajuntament de Blanes, per mitjà del seu alcalde, Ramon Ramos, i l’AE MICFootball, signen un conveni de col·laboració en el que es determina que l’Ajuntament pagarà 12.000 euros per passar a rebre tractament d’espònsor oficial del torneig. A més es concreta que es disputaran dos partits de les Seleccions Nacionals de Brasil amb equips del CD Blanes en commemoració del 90 è Aniversari del Club.
El mes de Gener de l’any 2004, l’Ajuntament de Blanes, a través del seu alcalde Josep Marigó i l’AE MICFootball, signen un conveni de col·laboració en el que es determina que l’Ajuntament pagarà 12.000 euros com a espònsor oficial del torneig. Aquest conveni determinava un augment de 600 euros per any.
La direcció del Mundialet vol manifestar que, malgrat l’Ajuntament de Blanes és lliure per decidir ser o no seu del torneig, no accepta les acusacions infundades de cobrar 15.000 euros, no complir amb la participació d’equips locals o no complir amb la ocupació mínima hotelera, entre d’altres.

Per tot això volem manifestar que l’’Ajuntament de Blanes no ha pagat mai 15.000 euros sinó:
Any 2007 – 13 800 euros
Any 2006 – 13.200 euros
Any 2005 – 12.600 euros
Any 2004 – 12.000 euros

Les contrapartides del conveni

Les principals contrapartides que determinava aquest conveni envers la Vila de Blanes eren:

Inscripció gratuïta del CD Blanes al MIC ha estat la següent:

Any 2007 – CD Blanes Femení + CD Blanes Aleví
Any 2006 – CD Blanes Femení + CD Blanes Juvenil
Any 2005 – CD Blanes Femení + CD Blanes Aleví
Any 2004 – CD Blanes Femení + CD Blanes Aleví
Any 2003 – CD Blanes Femení + CD Blanes Aleví

La presència d’un mínim de 3 equips de renom internacional que MICFootball es comprometia a garantir es va complir totalment. Els equips que van participar en les diferents edicions van ser:

Any 2007, en categoria femenina – RCD Espanyol (campió de la Superlliga Femenina), Villarreal CF, L’Estartit (Campió de Lliga Nacional ) i Shanghai SVA, de la lliga xinesa.

Any 2006, en categoria Femenina – RCD Espanyol, Selecció de Cap Verd, Smerdiek d’Holanda, l’Estartit i Shanghai. En categoria masculina, el RCD Espanyol.

Any 2005, en categoria femenina – FC Barcelona, Malmö de Suècia, Newcastle i L’Estartit.
Any 2004, en categoria femenina – FC Barcelona, Selecció d’USA, Villarreal CF, Rossianka de Rússia i la selecció Ciudad de León de Mèxic. En categoria masculina, el FC Barcelona.

MICFootball en cada edició del MIC, es comprometia a negociar amb hotels de Blanes per allotjar a la localitat a tots els equips de la categoria femenina i alguns de categoria masculina sempre i que les condicions econòmiques i els serveis fossin iguals a les de Lloret, Palamós o l’Estartit.

Les places hoteleres contractades els últims anys han estat:
Any 2007 – Hotel Esplèndid (91 habitacions) + diferents apartaments
Any 2006 – Hotel Esplèndid (94 habitacions) + diferents apartaments
Any 2005 – Hotel Esplèndid (86 habitacions) + diferents apartaments

Pel que fa al tema d’infraestructures i serveis sanitaris, l’Ajuntament de Blanes facilitava a MICFootball un número de telèfon per qualsevol emergència que es pogués produir però tots els altres serveis tant de personal de camp com de metges o fisioterapeutes, anaven a càrrec de MICFootball. També cal dir que no hi va haver mai ni es van necessitar serveis de seguretat.

A més, segons conveni, l’Ajuntament de Blanes rebia altres compensacions:
Publicitat de l’Ajuntament de Blanes al cartell de fons de les rodes de premsa de presentació del MIC-MEDITERRANEAN INTERNACIONAL CUP.
De rodes de premsa se n’han realitzat dues cada any, una a Barcelona i una a Girona, i a les mateixes hi han participat jugadors de primer nivell i personalitats del món del futbol, juntament amb representants de l’entitat organitzadora.

L’Ajuntament Blanes podia utilitzar les imatges dels actes de presentació amb les personalitats presents o altres imatges del torneig per qualsevol comunicació o acte promocional relacionat amb Blanes o amb el MIC.
MICFootball es comprometia a col·locar 5 tanques de publicitat de 3 x 1 metres de l’Ajuntament de Blanes, a l’Estadi Municipal de Palamós, on es disputen les finals i des d’on es televisen per Cuatro, Canal + i Televisió de Catalunya en obert.
El cost de les tanques de publicitat anava a càrrec de MICFootball.
Inserir publicitat de l’Ajuntament de Blanes al cartell que es col·loca davant de les formacions dels equips que juguen les semifinals i finals abans que comencin els partits i també durant el lliurament de premis.
Inserir el logotip de l’Ajuntament de Blanes, a l’apartat de patrocinadors de la web oficial del MIC, on es troba tota la informació del torneig, amb la possibilitat d’efectuar un link a la web de l’Ajuntament de Blanes.
Col·locar publicitat de l’Ajuntament de Blanes als més de 3.000 cartells que anuncien el torneig.
Col·locar publicitat de l’Ajuntament de Blanes al revers de les més de 4.000 acreditacions dels jugadors i acompanyants inscrits al torneig.
Autoritzar l’Ajuntament de Blanes, si així ho desitjava, de poder realitzar algun acte promocional durant l’acte de presentació, les finals o els altres actes del MIC.

Autoritzar l’Ajuntament de Blanes, a col·locar tanques de publicitat a qualsevol dels camps on es diputi el MIC.
Juanjo Rovira, director del MIC, manifesta que li sap greu que Blanes deixi de ser seu del Mundialet però no li preocupa la continuïtat del torneig a la zona perquè la resta de les seus ja han manifestat que volen continuar i amb la majoria d’elles ja s’han signat convenis per quatre anys més. També hi ha d’altres ajuntaments que han demanat ser seu com ara Pals, Arbúcies, Anglès, Girona... entre d’altres.

A Blanes, només 14 persones utilitzen el servei de teleassistència

A Blanes, amb 6.118 persones més grans de 65 anys, només el 0,23 % gaudeix del servei de teleassistència mentre que la mitjana estatal és de 3,5%.
El PSC de Blanes presenta una proposta d’acord al proper Plenari municipal per tal que el servei de teleassistència sigui gratuït per als ciutadans que el necessitin, i perquè es faci un pla de difusió ampli i efectiu entre els usuaris potencials. Aquesta proposta forma part del seu programa electoral i es basa en la constatació de la baixa utilització del servei que presta Creu Roja per encàrrec de l’Ajuntament de Blanes en els darrers 10 anys.
La poca utilització del servei ve provocada, a l’entendre del PSC, per un nombre de serveis màxims contractats insuficient, 16, i un cost elevat, 39,26€ al mes, així com per una manca de informació del servei.
La teleassistència és un servei a domicili destinat a persones amb un grau de dependència limitat, que tenen capacitat per a la correcta utilització de l’aparell, que viuen soles o amb persones que no poden atendre’ls de manera continuada. La seva funció és proporcionar un contacte permanent amb l’exterior i donar resposta inmediata en cas d’emergència. La teleassistència afavoreix l’autonomia personal i permet que els usuaris, principalment persones grans, romanguin en el seu entorn habitual, amb seguretat i tranquil·litat per a ells i per als seus familiars. Per aquestes raons, els experts recomanen que s’estengui el seu ús, i moltes administracions han endegat plans a tal efecte.
Segons dades estatals del 2006 el cost del servei està situat al voltant de 22 € i la seva utilització és d’un 3,5% de les persones majors de 65 anys. Aquestes dades contrasten amb les de la nostra vila que el cost per a 2008 és de 39,26€ i una utilització d’un 0,23%. Així mateix en la majoria de poblacions el servei es presta gratuïtament mentre que a Blanes els 14 usuaris han de pagar quantitats variables.
El PSC creu que, a banda de garantir la gratuïtat de la teleassistència als usuaris locals, per universalitzar-lo entre les persones que el necessiten, cal revisar el conveni que proveeix el servei, i millorar la difusió de la seva existència.

ave! AVE...

El primer TAV amb passatgers que uneix Barcelona amb Madrid, un Siemens S-103 amb capacitat per a 397 persones, ha arrencat aquest passat dimecres sense incidències i amb puntualitat, quan passava un minut de les sis del matí, tal i com estava previst.
ACN El tren ha de recórrer els 621 quilòmetres que distancien les dues ciutats en dues hores i 38 minuts, ja que la infraestructura permet viatjar a 300 quilòmetres per hora en el 90% del trajecte. Si no hi ha incidències, el TAV unirà les dues ciutats després de gairebé 12 anys d'obres, ja que va ser el 20 de gener de 1996 quan es va col·locar la primera pedra en el tram Saragossa-Lleida.

viernes, 8 de febrero de 2008

Sense l’ambulància a Blanes

Joan Salmerón (ICV-EUiA), va denunciar el passat dia 31 de gener en roda de premsa a la seu del partit a Blanes va denunciar el trencament del contracte pel que el consistori pudia disposar d’una ambulància medicalitzada vinculada a Protecció Civil i que pagava el consistori. L’ambulància estava en servei les 24 hores, amb un equip de vuit tècnics sanitaris i més de mil serveis anuals, amb una despesa per les arques de l'Ajuntament de 258.000.- euros anuals. Un servei que estava enfocat com al recolzament a tot tipus d’esdeveniments que es produïen a la vila així com de cara a l’època turística en que la població augmenta considerablement. Un servei que portava 8 anys de bon funcionament i que ara estarà a càrrec del 061. A part d'aquesta ambulància que ara s'ha tret, Blanes disposa també de tres ambulàncies del SEM fixes a la ciutat, una de medicalitzada i dues de bàsiques, totes en servei les 24 hores. A més, hi ha les ambulàncies que no fan serveis d'emergència i que es dediquen a trasllats de visites programades i serveis similars.

Joan Salmerón també va parlar del líder del PDB Anselm Ramos, i del que ell entén com un atac constant sobre la seva coalició i més concretament sobre la seva persona, per part d'aquest senyor. Salmerón va considerar que Trias hauria de destituir Ramos.